Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Akční hra GTA naživo. Voják ukradl obrněný vůz a ujížděl s ním před policií

David Bureš
Diskuze (0)
Vojáka ujíždějícího v armádním transportéru policie nemohla dostihnout dvě hodiny. Přitom vozidlo nejelo více než rychlostí 64 km/h.

V americké Virginii se tento týden udála opravdu neskutečná událost. Poručík Joshua Philip Yabut ukradl na tamější základně národní gardy transportér, aby se s ním následně projížděl po okolí. Policie ho naháněla na dvě hodiny, přičemž záběry z této honičky patří mezi to nejvtipnější, co jsme letos viděli.

Úterní honičku obrněného vozidla následovaného policejními vozy jak z akční hry Grand Theft Auto zachytilo množství okolních chodců. Vtipná na jízdě byla hlavně rychlost, v které se konala, armádní transportér (typ M577) jel totiž maximálně rychlostí 64 km/h (40 mph). Více se s ním zkrátka ani jet nedalo.

Armádní vůz ujel během dvouhodinové jízdy bezmála 100 kilometrů, když s ním voják vyjel ze základny gardy Fort Pickett a zamířil do města Richmond, a tak ho na jeho cestě vidělo spoustu svědků. Přesto se během šílené honičky nestala žádná nehoda a nikomu se nic nestalo.

Poručík o své bizarní cestě navíc sám informoval na sociální síti Twitter, kde zveřejňoval fotografie i tweety. Nesmyslný obsah zpráv nicméně potvrzuje, že voják, dříve sloužící v Afghánistánu, byl podle všeho pod vlivem drog.

„Jednotka prováděla rutinní výcvik ve Fort Pickettu, když Yabut najednou odjel s armádním transportérem,“ řekl k událostem mluvčí tamější národní gardy Cotton Puryear s tím, že vozidlo nebylo vyzbrojeno žádnými zbraněmi. Sám voják s sebou sice měl pistoli, podle Puryeara v ní ale nebyla žádná munice.

Policie zdrogovaného vojáka nakonec dopadla až na Broad Street v Richmondu nedaleko tamějšího kapitolu, který byl pro jistotu chráněn policií, kdyby do něj voják chtěl vtrhnout. Po dopadení a prohlídce v nemocnici skončil Joshua Philip Yabut v soudní cele, kde bude čekat na rozsudek. V tuto chvíli zatím není jasné, zda jej budou soudit civilní úřady, nebo zda se dostane před vojenský soud.

Foto: C. H. Baird

David Bureš
Diskuze (0)