Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo Disco Volante: Výroba potvrzena!

Michal Fokt
Diskuze (17)
Nádherné retro z tužky designcentra Touring Superleggera s logy Alfa Romeo se bude opravdu vyrábět. Pokud tedy obětujete svoje 8C.

Loni v Ženevě karosárna Touring Superleggera představila koncept Alfa Romeo Disco Volante, inspirovaný vozem Alfa Romeo C52 Disco Volante z roku 1952. Tohle působivé retro ale mělo jednu zásadní vadu - bylo navrženo tak, aby převzalo mechaniku Alfy 8C, což je, jak známo, automobil, který existuje v počtu pouhých 500 kusů. Plus pochopitelně v dalších pěti stech případech jako roadster, jenž by šel použít zcela jistě také.

A teď přijde to rozhodování, které milionářům rozhodně nezávidím - ponechat si nádhernou Alfu 8C nebo její karoserii hodit někde ve skladu pod plachtu a nechat ji přestavět na o nic méně nádherné retro Disco Volante?

Jsem si jistý, že nějaký majitel Otto Ci už má jasno, že Disco Volante chce, protože Touring Superleggera oznámila, že tuto přestavbu bude nabízet, ba dokonce letos v Ženevě na svém stánku vystaví první, plně funkční exemplář. Je tedy jasné, že 8C už existuje maximálně ve 499 kusech. Kolik jich ještě díky zmíněné italské karosárně zanikne? A myslíte, že z toho mají u Alfy Romeo radost?

Michal Fokt
Diskuze (17)
21. 2. 2013 15:27
Redakce, jděte k čertu!!!
Nový systém zobrazování galerie, kde půlku obrazovky zabere pitomá reklama a samotný obrázek se krčí na třetině plochy je k nas.... A to, že zvětšení obrázku ne/funguje podle skvrn na Slunci nebo podle čeho vlastně taky. A zrovna u této Alfy moje trpělivost přetekla. Vraťte původní systém a tyhle "inovace" si narvěte do špic!!!! >:-[] >:-[] :no: :no: :no:
21. 2. 2013 11:10
Re: :D Co to je?
Větší auto by potřebovali. Ale proč u malého sporťáku zadní dveře?
A proč u takovéhle značky dělat prcka s batohem? Kombi by slušelo možná Fiatu Bravo.
A u Alfy bych kombík snesl, ale leda u auta velikosti jako 159 a větší...
Avatar - Snooob
21. 2. 2013 10:43
Re: pěkné...
No to ja by som hneď menil :-)
Vyzerá to sakra dobre.. :yes:
21. 2. 2013 09:29
Re: Alfa Maria
>:D :yes: trefa, práve som rozmýšľal nad tým, či prerábali športovú loď na obojživelník...
21. 2. 2013 09:17
Re: :D Co to je?
Však ono také "disco volante" znamená v italštině létající talíř. ;-)