Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo: Kromě V6 od Ferrari také nadupaný čtyřválec

Michal Fokt
Diskuze (28)
Alfa oznámila, že bude vyrábět dva nové motory. Kromě očekávaného šestiválce, vyvinutého Ferrari, se mámě těšit i na čtyřválec s vysokým výkonem.

Automobilka FCA včera oznámila, že pro své nové modely připravuje dva zcela nové benzinové motory. O vidlicovém, dvakrát přeplňovaném šestiválci o objemu 3,0 litru, jehož vývoj v rámci FCA dostalo na starosti Ferrari, se už mluvilo mnohokrát a oficiální potvrzení tedy nepřekvapí, Alfa Romeo se však pochlubila dalším projektem.

Pod kapotami motorů milánských vozů bude pracovat ještě jedna motorářská novinka - FCA potvrdilo vývoj nového "high output 4-cylinder" motoru, aniž by ovšem zatím cokoli dalšího blíže specifikovalo. Italové nicméně tvrdí, že oba motory budou hrát důležitou roli při globálním restartu Alfy Romeo a půjde tedy o klíčové motorizace očekávaného sedanu střední třídy.

Alfa sice může lpět na tradici a vytvořit další verzi přeplňovaného motoru 1,75 l, s ohledem na vývoj u konkurence je však pravděpodobnější, že se bude jednat o dvoulitr.Jisté však je, že oba motory budou vznikat v továrně v Termoli a to v celkovém počtu 200 tisíc kusů. Jejich vývoj a zavedení do výroby si vyžádá investice ve výši přesahující půl miliardy euro. V souvislosti s tím bude převedeno více než 2400 dělníků v Termoli z dočasného pracovního poměru na stálý, navíc bude zaměstnáno dalších 50 lidí a továrna pojede na třísměnný provoz.

Michal Fokt
Diskuze (28)
Avatar - del42sa
10. 4. 2015 09:06
Re: Karavana jede dál
a ten důvod proč tomu tak není je právě to čekání a nejista, kterými FIAT dlouhodobě testuje trpělivost zákazníků. Proto nastal odliv.... Kdysi jsi tady vykřikoval, že mezera v nabídce nevadí, hlavně když pak přijde nějaký ten "super truper" model. No a plány se furt měnily, termíny se posouvaly a teď to vidíš sám kam takové "výpadky v nabídce" vedou... ;-)
Avatar - Avanti
9. 4. 2015 21:57
Re: Kolikrát ještě?
Ved bol stanoveny datum 24.6. tak o co ti ide, silou mocou rypat? Bolo uz 24.6.2015? Nebolo. Tak? Ziaden iny termin sa na nic nekonkretizoval.
9. 4. 2015 20:30
Kolikrát ještě?
Půjdou zaručené zprávy od Alfy, že představí nový model, stanoví datum a pak kde nic tu nic ... Sakra tak ať to udělají a přestanou mlžit. Už je to i trapné. Je mi Alfy líto :-(
9. 4. 2015 18:21
Re: Agónie
... nebo definitivní prodej ;-)
9. 4. 2015 16:48
Re: Karavana jede dál
Reagujem na "Je sice fajn, že budou výkonné benzíny, ale většina prodejů ve střední a vyšší třídě bude i nadále v naftě. I Ghibli pálí ve většině dehet, tak u Alfy to jiné nebude" -- o Európe tam nič nie je.