Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo mění plány, chce vyrábět devět modelů

Diskuze (42)
Rok 2012 nám nedopřál žádnou novou Alfu Romeo. Italská automobilka ale slibuje změnu, od příštího roku tu budou alespoň dvě nové Alfy ročně.

Současné portfolio automobilky Alfa Romeo je značně úzké: třídveřový hatchback MiTo a o třídu větší pětidveřová Giulietta jsou jediné dva modely, které se aktuálně vyrábí. V příštím roce oba projdou faceliftem a postupně se k nim začnou připojovat další nové modelové řady.

Na konferenci pořádané bankou Goldman Sachs manažeři Alfy Romeo odkryli své záměry. Obnova italské značky bude mířit do vyšších segmentů, budoucí portfolio bude podle současných plánů sahat od malých vozů (MiTo) po vyšší střední třídu. Ve střední třídě chce Alfa nasadit dokonce tři modelové varianty – zřejmě sedan a kombi Giulietta společně s SUV CXover.

Vedle těchto více či méně konvenčních modelů mají stát tři speciality. Jednou z nich je připravované lehké kupé s motorem uprostřed, model 4C GTA. Druhý bude dvoumístný Spider, který vznikne ve společném vývoji s nástupcem Mazdy MX-5. Třetí speciální model je zatím záhadou.

Alfa Romeo chce v příštích letech opět spoléhat hlavně na sportovně střižené sedany a dvoudveřové vozy. Přitom cokoliv takového dnes ve výrobním programu chybí. Navíc u dražších modelů vsadí na užší spolupráci s Maserati.

Aktuální prodejní cíl je realističtější než dřívější předpoklady. V roce 2016, kdy bude v prodeji všech devět plánovaných modelů, chce automobilka vyrobit 300 tisíc aut. Růstu pomůže širší a atraktivnější portfolio, investice ve výši 1 miliardy eur a také rozšíření aktivit na všechny kontinenty.

Diskuze (42)
30. 12. 2012 13:09
Re: 9 drahych modelov
Ano, trojice modelů je dost málo, ale rozšiřovat portfolio do vod drahých a kusově vyráběných sporťáků, nebo SUV, které od Alfy nikdo nechce (můj názor) je každopádně cesta do kopru.
Alfa - podle mně - potřebuje:
- Facelift MiTo + 5ti dvéř
- Facelift Giulietty + kupé + kombi
- Něco místo 159 a to jak sedan (raději liftback) + kombi

A potom rozšiřovat dále - velkou Alfu (asi jako 166) a pak třeba tu 4C, s technikou sdílenou s něčím jiným...
30. 12. 2012 12:53
Re: 9 drahych modelov
Přesně tak.
Avatar - Sonny Crockett
30. 12. 2012 11:47
Hm
Lepší by bylo méně kecat a víc vyrábět krásná auta, protože ty jejich sliby už po tolika letech nikoho nezajímaj.. :-(
Avatar - elNiino88
29. 12. 2012 14:05
Re: 9 drahych modelov
NEMÁ jméno?????jak toto můžeš napsat.....a techniku a motory??takovou blbost napsat a k tomu přidat Volvo....měl bys přestat chlastat 8-s
29. 12. 2012 11:03
Re: Neposlouchej slova,
jen aby ten zájem byl dostatečný...