Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo zvažuje, jak nahradit MiTo a Giuliettu. Dorazí místo nich crossover?

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (30)
Alfa Romeo zvažuje, co bude s modely MiTo a Giulietta. Vedle toho se údajně blíží také premiéra kupé střední třídy.

Alfa Romeo podle informací z minulého týdne posunula termín premiéry svého konkurenta pro Audi A6, BMW řady 5, Mercedes-Benz třídy E a další sedany vyšší střední třídy z příštího roku na začátek příštího desetiletí.

Namísto modelu, s nímž chce italská automobilka navázat na modelové řady 166 a 164, se podle nejnovějších zpráv od Automotive News máme v příštím roce dočkat premiéry dvoudveřového kupé s technikou modelu Giulia.

Novinka má být údajně představena jako Alfa Romeo Giulia Sprint na jaře roku 2018 s výstavní premiérou na autosalonu v Ženevě. Zahájení prodeje se pak očekává v druhé polovině roku 2018.

Technika tohoto modelu má být prakticky identická jako u aktuálního sedanu Giulia a novinka má mít na mušce především Audi A5, BMW řady 4 a Mercedes-Benz třídy C Coupé.

V souvislosti s uvedením dvoudveřového kupé Giulia Sprint se objevují i spekulace ohledně odvozeného kabrioletu. Rozšíření nabídky italské automobilky je ovšem, nejen s ohledem na již dříve potvrzené rozhodnutí o omezení karosářských verzí modelu Giulia na sedan a kupé, velmi nepravděpodobné.

Podle Automotive News pak má Fiat Chrysler Automobiles v příštím roce představit i přepracovaný plán dalšího rozvoje značky Alfa Romeo a její palety modelů.

Ten má mimo jiné poodhalit i budoucnost modelů MiTo a Giulietta. V jejich případě je totiž údajně zvažováno, že je namísto přímých nástupců nahradí kompaktní crossover. Důvodem k takovému kroku může být severoamerický trh, kde není o malé hatchbacky příliš velký zájem a právě crossover zde může mít větší šanci na úspěch.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (30)
26. 9. 2017 06:51
Re: Dva pohľady
Za mě chybí v nabídce Giulie venější verze do fleetů. Prostě benzín cca 120 kw s manuálem za ceníkovku (před povinnou slevou) cca 820 tis. D3 tyhle verze mají a pár lidí z okolí co mají při výběru svého služebáka volnou ruku tohle volí a budgetem na to dosáhne.
Popravdě - na Giulii jsem si dělal zálusk sám, ale diesel prostě nechci a nejlevnější benzín je za 950 tis. Neříkám že za 147 kw a automat je to moc, ale ta částka už je pro mě nedosažitelná..
25. 9. 2017 20:22
Re: A.R.magedon značky ...
No dobre, vymenuj svoje úspechy, čo si dokázal ty?
25. 9. 2017 20:07
Re: Dochází mu to dlouho po konkurenci...
Za trest budeš rok kvedlat a rozjíždět se zataženou ručkou do kopce!
Avatar - speedfred
25. 9. 2017 19:46
Re: Dochází mu to dlouho po konkurenci...
>:D >:D >:D
25. 9. 2017 18:00
Re: Dochází mu to dlouho po konkurenci...
Ty jsi v.ů.l.! >:D