Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alpha CAMP je nápaditý koncept pro ideální dovolenou v přírodě

Filip Melich
Diskuze (0)

Dalším konceptem společnosti Alpha Motor Corporation je kombinace vozu a přívěsu nazvaná CAMP. Doplněna je celou řadou chytrých řešení a doplňků.

Kalifornská společnost Alpha Motor Corporation se po čase opět připomíná s dalším konceptem. Po celé řadě konceptů a renderů – od kupé Ace po off-road Rex – jde o studii off-roadu s přívěsem pro pohyb a život v terénu. Na jejich tvorbě, byť zatím jen v digitální podobně, se Alpha spojila s řadou dalších společností.

Výtvor na fotkách se jmenuje Alpha CAMP, přičemž slovo CAMP je zkratkou pro Collaborative Adventure Mobility Platform. Na jeho přípravě se teoreticky podílely společnosti Black Rhino Wheels, Equipt Expedition Outfitters, Rolling Stone Korea nebo Onys Coffee Lab. Základem je výše zmiňované SUV Rex, které doznalo řady úprav.

Video se připravuje ...

Zmiňme například trubkový rám a boční dveře, naviják na přídi, přídavná LED světla a zahrádka na střeše elektromobilu nebo odstranění zadní části kabiny. Kola Black Rhino Fuji Wheels mají průměr 17 palců a obouvají pneumatiky BF Goodrich Mud Terrain KM3. Společnost Alpha u vozu uvádí také rozměry, a to 4.828 milimetrů na délku, 1.900 mm na šířku a 1.720 mm na výšku.

Uvnitř je místo pro čtyři cestující, případně pro 1.226 litrů nákladu, pokud je odstraněna zadní lavice. Na řidiče čeká digitální přístrojový štít, ale nechybí ani širokoúhlá obrazovka infotainmentu. Důležitou součástí konceptu CAMP je však také přívěs, v němž se nachází relativně prostorná postel. Ve společnosti Alpha si představili další spací místa v rozkládacím stanu na střeše přívěsu a příslušenství ve formě samostatně stojícího stanu. Další příslušenství může zahrnovat piknikový stůl a židle, grill, úložné boxy a podobné.

Co se pohonu vozu týče, Alpha zmiňuje možnosti zadokolky s jedním elektromotorem a čtyřkolky se dvěma elektromotory. V závislosti na provedení má být dojezd na jedno nabití přes 420 kilometrů, zatímco zrychlení z 0 na 96 km/h má být otázkou 6,2 sekund. Vůz údajně utáhne přívěs do hmotnosti 1.360 kilogramů.

Jak jste již z fotek a textu jistě pochopili, Alpha CAMP je pouhým konceptem, který navíc vznikl jen v digitální podobě. Je prý ale v plánu postavit také fyzický exemplář, který by bylo možné při různých příležitostech prezentovat. Společnost však nehovoří o tom, kdy bychom se jej mohli dočkat. Se sériovou výrobou však nejspíše počítat nemůžeme. I kdyby jen kvůli tomu, že přes celou řadu konceptů a vizualizací značka ještě nezačala vyrábět ani jedno skutečné auto.

Filip Melich
Diskuze (0)

Doporučujeme