Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Policajti na baterky: Parková policie v Londýně vsadila na Toyotu bZ4X

Lukáš Volšický
Diskuze (4)

Londýnská policie už bude hlídat parky a otevřená veřejná prostranství v elektromobilech. Nově představuje služební elektrickou Toyotu bZ4X, díky niž bude umět zakročit proti zločinu bez lokálních emisí zastaralých spalovacích motorů.

Evropská emisní legislativa přeje elektromobilům, které se už objevují i ve službách policejních složek. Hlavně ve velkých městech jsou elektrické policejní speciály ideální volbou pro bezemisní hlídkování i výjezdy k zásahům, přičemž maximální dojezd nejnovějších modelů bohatě vystačí na celodenní službu. V městských ulicích jsou navíc elektromobily vysoce efektivní.

Z nejnovějšího elektrického přírůstku do policejního sboru se aktuálně těší v Londýně, kde svou flotilu rozšířili o novou Toyotu bZ4X. V charakteristických londýnských policejních barvách se přidává do služeb u jednotek „Parks Police“, které jsou malým policejním sborem zodpovědným za hlídání 87 parků a otevřených prostranství v obvodech Kensington a Chelsea. Současně se bude objevovat na velkých událostech, jako je karneval v Notting Hillu.

Elektromobil od Toyoty vstupuje do služeb jednoho z nejvytíženějších policejních oddělení v Londýně, což znamená, že se nebude pouze předvádět na slavnostních událostech. Policisté říkají, že se novou Toyotu bZ4X vybrali kvůli elektrickému pohonu všech kol i kompaktním rozměrům. Při hlídkování i řešení přestupků a trestných činů se bude vejít na úzké cestičky parků i do vstupních bran.

Video se připravuje ...

Londýnská parková policie současně věří, že veřejnost v zelených odpočinkových prostranstvích uvidí bezemisní elektromobil raději než stárnoucí služební vozy s dieselovými motory, jakými parkoví policisté doposud jezdili. Emma Will, vedoucí členka radnice pro parky a volný čas v Londýně, k tomu dodává, že v budoucnu chtějí být zelenější čtvrtí a nový elektromobil pro parkovou policii je krok správným směrem. Všechna vozidla v londýnských parcích už jsou elektrická.

Toyota bZ4X je vybavena vysokonapětovým akumulátorem s kapacitou 71,4 kWh a slibuje maximální dojezd až 411 kilometrů v cyklu WLTP. Elektromobil s pohonem všech kol je vybaven dvěma elektromotory s kombinovaným výkonem 160 kW (218 koní).

Lukáš Volšický
Diskuze (4)

Doporučujeme

Avatar - WinDiesel
10. 11. 2023 19:03
Re: Klobouček
Jo a potom to pojedou dobít někam k dieselovému generátoru, jako to dělají v Belgii.
Avatar - WinDiesel
10. 11. 2023 19:02
Re: Klobouček
Jasně, oni totiž žádné kilometry nenajedou, protože by museli dobíjet, takže budou "zaPARKovaní" u nějakého parku, příjemná služba.
Avatar - Ja Prvni 123
10. 11. 2023 18:50
Jo, pro tohle se EV hodi
Jen nechapu, proc si nekoupi auta s modernimi spalovacimi motory, misto tech zastaralych.
9. 11. 2023 21:08
Klobouček
Tak tady musím smeknout, protože to je ideální nasazení EV. V tomhle režimu najade v klidu 500km a jako bonus bez hluku a emisí. :yes: