Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

AMG bude zvyšovat výkony, přijdou další verze S

Jakub Kraus
Diskuze (9)
AMG se snaží ukousnout si větší díl prodejního koláče supervýkonných rodinných vozů. Je nejjednodušším způsobem zvednutí výkonů?

Možná někdo zaregistroval, že při odhalení faceliftované verze éčkového Mercedes-Benzu měly některé vozy u označení AMG i tajemné písmeno S. To ovšem neznačí nic jiného než další výkonový stupeň, již tak dost výkonných verzí z Affalterbachu. S tímto tvrzením však někteří nesouhlasí (zákazníci, či nabízející?), a proto se AMG rozhodlo rozšířit paletu AMG modelů S. V nejbližší době by tedy měly vzniknout vozy CLS 63 AMG S a CLS 63 AMG S Shooting Brake.

Co model S znamená, si můžeme ukázat na é šedesáttrojce. Verze S budou mít povinně pohon všech kol 4Matic, aby lépe dokázaly přenést navýšený výkon, konkrétně 585 koní, na silnici. 4Matic společně s eskem stojí také za ukrojením 0,6 sekundy ve zrychlení z 0 na 100 km/h, které ve finále činí pouze 3,6 sekundy. Rozložení točivého momentu u AMG bude na hodnotách 33 ku 67 %, což oproti standardním verzím s 45 na 55 % umožní sportovnější chování.

A toť vše. V podstatě to znamená, že Mercedes-Benz vzal svůj balíček Performance Package a vytvořil z něj nový model. I když za posunutí omezovače z 250 km/h si bude třeba stále připlatit.

Jakub Kraus
Diskuze (9)
7. 3. 2013 09:42
Re: Zbytečné
To že je nevidíš u nás v česku neznamená že jinde ve světě se neprodávají.
Avatar - CHerokee
6. 3. 2013 15:41
Re: Zbytečné
"Tyto auta jsou zbytečné, skoro nikdo je nkupuje.." > Tak to byste se někdy měl do Affalterbachu podívat >:D >:D >:D
6. 3. 2013 14:27
Re: Zbytečné
Jenom bohaty a cinani, to nema ani cenu vyrabet. Cely AMG ceka jen na Tebe, az je prijdes osvitit.
6. 3. 2013 13:40
Zbytečné

Tyto auta jsou zbytečné, skoro nikdo je nkupuje...
Avatar - CHerokee
6. 3. 2013 09:46
Re: AMG vs Brabus
To je sice pravda, ale připadají mi ti úpravci vedle AMG jako šroty.... nemyslím jen Brabus, ale i Lorinser. Těmto vozům padá tovární záruka a pokaždé, co přijedu na servis tam vidím některý z těchto vozů , kterému shořela jednotka, odešlo turbo atp. Navíc ty plastové díly nevypadají dobře. Není nad AMG, které má v Affalterbachu úplně jiné zázemí amožnosti testování.

6.3 byla skvělá. Ale nové 5,5 biturbo v SL taky není špatné. Z kraje jsme byl skeptický, ale není důvod.