Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Anketu Světové auto roku vyhrál Hyundai Ioniq 5, celkem si odváží tři ocenění

Diskuze (66)

Hyundai Ioniq 5 si připsal další velký úspěch. Stal se Světovým autem roku 2022. V dalších dílčích anketách pokračovala nadvláda elektromobilů.

Ioniq 5 se stal třetím elektromobilem za poslední 4 roky, který ovládl anketu Světového auta roku. V roce 2019 vyhrál Jaguar I-Pace a minulý rok si tuto cenu odvezl Volkswagen ID.4. V letošní anketě Ioniq 5 porazil těsně koncernového sourozence, Kiu EV6. Na třetím místě se potom umístil další elektromobil Ford Mustang Mach-E.

V kategorii luxusních vozů získal prvenství Mercedes-Benz se svojí elektrickou limuzínou EQS, která v této kategorii porazila odvěké bavorské rivaly s dalším elektromobilem - BMW iX. Mercedes-Benz byl v této kategorii vítězný i loni a to s třídou S.

Video se připravuje ...

Kategorii “World Performance Car”, tedy kategorii zaměřenou na výkonné sportovní vozy, vyhrál elektromobil Audi e-tron GT, který za sebou nechal vozy se spalovacími motory. Na druhém místě se umístily nové BMW M3/M4 a třetí příčku zaujali japonští výrobci se Subaru BRZ a Toyotou GR86.

Úspěšný Ioniq 5 si navíc připsal dvě prvenství také v anketách o nejlepší elektromobil a o model s nejlepším designem. “Tempo změn ve společnosti Hyundai bude neúnavně pokračovat po zbytek roku 2022, jelikož brzy rozšíříme naší řadu Ioniq,” prohlásil Jaehoon Chang, generální ředitel Hyundai Motor.

Je pro nás opravdovou ctí, že jsme obdrželi tato prestižní ocenění, která oceňují talent a tvrdou práci našich lidí a obchodních partnerů ve společnosti Hyundai Motor Company,” dodal Chang.

Jedinou anketou, kterou se pro letošní rok nepovedlo elektromobilům vyhrát, je anketa o nejlepší městské vozidlo. V této anketě uspěla Toyota Yaris Cross o pouhý bod před Opelem Mokka. 

Autor: Dominik Kovář

Diskuze (66)

Doporučujeme

17. 4. 2022 14:03
Re: Re: To je fajn
Ty asi zijes nekde jinde a nejspis v jine dobe, kdyz ti EV, ktera nespaluji ruskou ropu pripadaji "hloupa a kratkozraka".
:-O
16. 4. 2022 15:21
Re: To je fajn
porsche
16. 4. 2022 15:21
Re: Re: To je fajn
ale ved aj ceny ojazdenych aut so spalovacim motorom rastu, takze neviem co sa snazis povedat. kazdy nech si kupi co mu vyhovuje, len nechapem adoraciu ev ako jedineho spravneho riesenia. Pripada mi to hlupe a kratkozrake. a ako fanusika automobilizmu je to nuda.
16. 4. 2022 09:54
Re: Vůbec se nedivím
Snazim se ti jen predat znalosti z oblasti elektromobility.

Za to ze nekoresponduji s tvymi domnenkami (viz tvuj "test") nemuzu. ;-)
16. 4. 2022 09:37
Re: Ocenění v anketách nestačí...
Vazne?
A jak si vysvetlujes poptavku po ojetych EV?
:-!
Napr. v Evrope i v USA?

https://firmenwagen.co.at/news/rekordnachfrage-bei-gebrauchten-elektroautos/

https://electrek.co/2022/04/15/tesla-doesnt-let-anyone-buy-car-lease-over-used-car-prices-skyrocketing/

PS Kdyz pises neco o demagogii, precti si nekdy po sobe, co jsi tu vyplodil. :D