Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin: Fisker Thunderbolt je neautorizovaná kopie

Michal Fokt
Diskuze (0)
Astonu se nelíbí, že jeho bývalý designér použil charakteristické znaky automobilky pro svůj nejnovější koncept, jenž zamýšlí v malé sérii vyrábět.

Henrik Fisker nám zase po delší době udělal radost, když místo zpráv o výrobních a finančních problémech a následně krachu své automobilky přišel se studií Thunderbolt, což je překarosovaný Aston Martin Vanquish a dokonce naznačil možnou výrobu omezené série.

Nejedná se o nic výjimečného, karosárny podobné podobné věci provádějí vcelku běžně, pochopitelně se souhlasem dotyčné automobilky. A to je v tomto případě trošku problém. Fisker se patrně se svým bývalým zaměstnavatelem nerozešel úplně v nejlepším a navíc se nejspíš neptal, zda může auto s výsostnými znaky postavit.

Teď se totiž Aston Martin ozval, že Thunderbolt je neautorizovaná kopie produktu gaydonské značky, používající bez povolení charakteristické znaky automobilky a její loga. Ba co víc, obviňuje Fiskera, že klame potenciální zákazníky, kterým tvrdí, že produkt je postaven na bázi aktuálního Vanquishe, zatímco ve skutečnosti je postaven na bázi staršího DB9 nebo DBS. Vypadá to tedy, že zůstane jen u konceptu a k výrobě nedojde, což je určitě škoda. Otázkou ovšem je, co se za tím skrývá - že by Fisker nevěděl, jak to v branži chodí? To se mi nechce věřit...

Michal Fokt
Diskuze (0)