Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin Rapide se nástupce nedočká, nahradit ho má další SUV

Ondřej Mára
Diskuze (4)

Móda SUV se prémiovým automobilkám naštěstí dlouho vyhýbala, nakonec je však také dostihla a i v jejich portfoliu si vybírá daň na úkor elegantních sedanů.

Zprávy o nejnovějším případu přicházejí z Velké Británie, kde se Aston Martin připravuje na představení hned dvou SUV. Tím prvním bude DBX, první SUV značky, jehož představení se dočkáme již letos. A očekávání jsou skutečně vysoká.

Andy Palmer, šéf značky Aston Martin, v rozhovoru pro australský web Motoring uvedl, že už teď pociťuje automobilka slušný zájem. I přesto je však Palmer odhodlaný udržet roční produkci nového SUV pod hranicí 5000 kusů, k čemuž má hned dva dobré důvody. Tím prvním je samozřejmě zajištění co nejvyšší kvality výroby, tím druhým však snaha udržet si postavení luxusního výrobce a nespadnout jen mezi prémiové automobilky.

Druhým očekávaným SUV se má stát nový zástupce značky Lagonda, kterého automobilka prezentovala na ženevském autosalonu jako All-Terrain Concept. Druhá novinka by se měla na trhu objevit v roce 2023 a roční produkce obou velkých modelů by měla být omezena na 7000 kusů, z nichž mají 4000 kusů budou připadat na DBX a 3000 kusů na Lagondu.

Vedle dvou velkých SUV, která nabídnou dostatek prostoru pro cestující i zavadla, pak bude Rapide vypadat jako chudý příbuzný a jeho další výroby by postrádala smysl. Pravdou navíc je, že za téměř deset let na trhu neprošel Rapide žádnou výraznější proměnou.

Čistě elektrický Rapide E, který automobilka představila teprve nedávno a jehož produkce je omezena na 155 kusů, v budoucnosti nahradí čistě elektrická Lagonda. Pod kapotou modelu DBX by však měl zůstat klasický vidlicový dvanáctiválec.

Ondřej Mára
Diskuze (4)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
29. 6. 2019 13:35
Re: Do pr...de...le už! Furt a furt! Copak to neskončí?
a v rajchu ti ho aktivisté zapálí nebo tě budou na semaforu přesvědčovat at si koupíš menší auto :-) :-)