Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin V12 Vantage: Zběsilý dvanáctiválec končí

Jakub Kraus
Diskuze (9)
Po necelých čtyřech letech na trhu se opět odloučí skvělé spojení vidlicového dvanáctiválce a modelu Vantage.

Všechny Aston Martiny, s výjimkou Cygnetu, který je ale Toyotou, mohou být poháněny stejným vidlicovým dvanáctiválcem o objemu šest litrů. Jenže to vypadá, že toto pravidlo dostane opět trhlinu v podobě modelu Vantage, který bude o svůj dvanáctiválec připraven. Brutální bestie s obrovským motorem, manuálem a pohonem zadních kol tak zmizí.

I když možná se rýsuje lepší budoucnost. Na otázku, zdali V12 Vantage opravdu skončí, odpověděl vedoucí komunikace Astonu, Matthew Clarke a řekl: „V současné generaci je teď opravdu u konce.“ Takže to vypadá špatně, či snad dobře? Když je současná generace u konce, tak by už měla být nablízku další.

Nová generace si však vyžádá finance na svoje uvedení, což je v Gaydonu řádné zaklínadlo. Aston totiž neustále hledá finance. Investindustrial však v současnosti do britského výrobce nějaké napumpoval, tak snad to bude prozatím stačit a přiblíží se lepší časy. Nová DB9, či Vanquish by tomu odpovídaly.

Jakub Kraus
Diskuze (9)
Avatar - Deathstar
6. 6. 2013 15:13
Není nad přesné informace
Nový Aston Vantage s V12

[odkaz]
Avatar - Barrichello
7. 5. 2013 15:37
Re: Za všechno může EU
EU pošle všechny zajímavý auta do kytek, ejště že je tu US produkce a starý káry
Avatar - skejpa
6. 5. 2013 20:23
Re: Vantage V12
Tohle auto je tak trochu můj sen. Vantage V12. Elegance Astona a charakter V12... Nádhera. Mrzí mě, že zrovna tuhle motorizaci opouštějí. Vždyť to byl výkon vůbec takový motor do Vantage nacpat... :-(
Avatar - Pekelná Micinka
6. 5. 2013 15:26
Re: Vantage V12
Toho se právě trochu obávám, že V12 opustí. Považuji to hlavně za záležitost prestiže a tak by ve velkém GT jako Vanquish ta možnost měla být zachována. Aspoň pro blízko i vzdáleně východní trhy, prostě všude tam, kde neřeší ekoblbosti.
Avatar - twistedTSD
6. 5. 2013 14:00
Re: Vantage V12
Zato ještě línější atmosféra 1.4 v Ceedu ti nepochybně sedí.

A k tématu...Úchvatné auto. Tohle by mi v garáži opravdu "nevadilo". :yes: