Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi a Ferrari: Další vážná nehoda (video)

redakce AUTO.CZ
Diskuze (7)
V noci se v Le Mans stala další vážná nehoda Audi.

Po těžké nehodě ze závodu 24 hodin Le Mans odstoupilo druhé ze tří Audi R18. V osmé hodině Mike Rockenfeller vyjel v plné rychlosti z dráhy a čelně narazil do bariéry. Z nehody vyvázl bez zranění.

Ke kolizi došlo na rovince Mulsanne při předjíždění pomalejšího auta. Tím bylo opět Ferrari 458, stejně jako v nebezpečně vyhlížející nehody z první hodiny závodu. Tentokrát však Ferrari vyvázlo z celé situace bez poškození, Audi se přímo pod televizní kamerou rozpadlo na karbonové úlomky.

Z tří Audi R18 TDI továrního týmu Audi Sport v závodu pokračuje už jediné. O vítězství bude bojovat s jedním ze čtyř Peugeotů 908.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (7)
Avatar - Pekelná Micinka
12. 6. 2011 22:06
Re: AUDI
Souhlasím. A domnívám se, že jsou si toho dobře vědomi.
12. 6. 2011 17:43
Re: AUDI
Jak Allan, tak Rocky můžou jen děkovat svým inženýrům, že se při návrhu R18 rozhodli pro takový koncept, pro jaký se nakonec rozhodli (tedy karbonový monokok vyhotovený z jednoho kusu, a ne ze dvou). Domnívám se totiž, že jim tento krok pravděpodobně zachránil jejich další závodní kariéru.
Avatar - Pekelná Micinka
12. 6. 2011 17:07
Re: AUDI
Já to hodnotím tak, že za první nehodu si McNish může tak trochu sám. Vzhledem k vývoji závodu v té chvíli, mohl nechat předjetí na nějaké jiné místo trati, potencionálně ohrozil totiž i ten druhý vůz Audi, co tam zrovna byl. Druhá nehoda je tak trochu záhadná, skoro bych řekl jako by toho pilota Ferrari to druhé probliknutí od Audi zmátlo.

Ale co mohu namítat víc, Audi #2 jsem tlačil očima po obrazovce...

BRAVO AUDI!!!
Avatar - Rojin
12. 6. 2011 13:05
Re: nevinná audi
OK, beru ;-) rozhořčení bylo až moc velké .. Máš pravdu :yes: Alespoň se ukázalo, že prototypy jsou na tom jako F1 = hodně bezpečné (při troše štěstí)

Jo jo, ten to válí :yes:
12. 6. 2011 12:43
Re: nevinná audi
1. nehoda: víc jsem napsal u minulého článku [odkaz]

2. nehoda: GT vozy mají povinnost držet závodní linii. Uvědom si, že v místě nehody jedou GT okolo 270 km/h a prototypy asi 330 km/h, navíc do pravotočivé zatáčky bez únikové zóny. V těchto rychostech se nedá ve tmě odhadnout, jak daleko je auto za tebou. Pokud by pilot Ferrari uhnul víc vlevo, zatáčka by ho vynesla mimo trať do svodidel, tady prostě musí trefit apex.
Nebyla to ničí chyba, prostě závodní incident, který se stává.

Zbývající Audi mi ale dělá jen a jen radost. :yes: