Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi A7 Avant: Nové vlajkové kombi čtyř kruhů bude mít liché číslo

Jan Faltýsek
Diskuze (0)

Připravované Audi A7 Avant má nahradit stávající A6 Avant v nové strategii označování modelů, dle níž budou sudá čísla vyhrazena elektromobilům. V roce 2025 se přidá k modelu A7 Sportback s řadou rozdílných motorizací. 

Audi plánuje přejmenovat svou nabídku, kombíku vyšší střední třídy se však samozřejmě nevzdá - označí ho A7 Avant. Podle dostupných informací bude vůz designově čerpat inspiraci z modelu A5 Avant, který má být oficiálně odhalen v blízkých měsících.

Očekává se, že interiér bude vybaven novou generaci digitálních rozhraní Audi. To by mohlo znamenat konec stávajícího systému MMI se dvěma obrazovkami, jaký je k vidění v současných modelech A6/7, možná se tak nechá inspirovat interiérem modelu Q6 e-tron.

Pod kapotou jsou pravděpodobné nové generace hybridních a plug-in hybridních pohonných jednotek, přičemž druhé jmenované nabídnou delší čistě elektrický dojezd díky větším bateriím. Nejspíš přijdou také verze S7 a nejostřejší RS7, pravděpodobně s výkonným plug-in hybridním pohonem.

I přes změnu označení bude mít A7 Avant stále za soupeře Mercedes-Benz třídy E v provedení kombi a BMW řady 5 Touring. Kromě toho se přidá nový elektromobil A6 e-tron ve formách Sportback a Avant. Audi tak nabídne spalovací, hybridní a zcela elektrické možnosti ve vyšší střední třídě.

Video se připravuje ...

Celkově rok 2024 přinese výrazné oživení produktového portfolia Audi. Nové modely A5, Q5 a Q3, které se připojí k modernizovanému modelu A3 v sortimentu se spalovacími motory. K tomu se přidají nové modely A6 a Q6 E-Tron v rychle se rozšiřující nabídce elektromobilů, spolu s modernizovaným modelem e-tron GT. Model A7, jak ve verzi Sportback, tak i Avant, se očekává v roce 2025. Tou dobou bude nabídka Audi vypadat již zcela odlišně než dnes.

Jan Faltýsek
Diskuze (0)

Doporučujeme