Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi letos začne prodávat čtyři nové RS modely

Michal Fokt
Diskuze (8)
V rámci oslav třicetiletého výročí založení divize Quattro GmbH Audi letos uvede na trh rekordní počet novým modelů RS.

Firma Quattro GmbH coby sportovní divize značky Audi byla založena v roce 1983 a třicet let je výročí, které je třeba náležitě oslavit. Ingolstadtská automobilka proto plánuje letos zahájit prodej hned "quattro" nových modelů RS.

V průběhu roku 2013 se v prodeji objeví vozy RS 6 Avant, RS 7 Sportback, RS 5 Cabriolet a také SUV RS Q3, přičemž první tři jmenované modely budou vyjíždět přímo z domovské továrny Quattro v Neckarsulmu. Určitě není bez zajímavosti, že se tím pádem letos počet RS modelů zdvojnásobí.

Dosud verze RS plnily roli doplňku nabídky, prodávaného na závěr modelového cyklu dotyčné řady, aby povzbudil zájem o stárnoucí vůz, nyní se ale z RS stává plnohodnotná značka a s tím souvisí i slib, že se na modely RS nebude čekat tak dlouho - masové modely doplní mnohem rychleji, než tomu bylo doposud. Nemělo by se stávat, že se verze RS objeví později, než dva až dva a půl roku od uvedení výchozího modelu, říká Stephan Reil, šéf vývoje divize Quattro.

To jsou určitě dobré zprávy, nicméně to vypadá, že informace o zastavení projektu novodobého Audi Quattro byly pravdivé a tento chybějící článek mezi TT RS a R8 realizován nebude. Sice byl slibován až k pětatřicátinám, ale kdy jindy se s ním pochlubit (nebo alespoň naznačit), než v rámci oslav 30 let?

Michal Fokt
Diskuze (8)
Avatar - Ham.
17. 4. 2013 23:11
Re: 4 nove modely
Podle toho co tu pokaždé píšeš k Audi, tak tebe by oblafli levou zadní. >:-[]
17. 4. 2013 22:24
Re: 4 nove modely
>:D >:D >:D >:D
Avatar - Hotwire
17. 4. 2013 21:28
Gratulujem
k vyrociu, a dufam ze nas aj nadalej budu tesit takymi klenotmi ako doteraz. :yes: :yes:
17. 4. 2013 21:19
Re: 4 nove modely
Jen pokud jsou slepí. >:D Vlastně ani tak ne, jejich interiér rozeznám i poslepu.
Avatar - 3_diamanty
17. 4. 2013 21:09
Re: 4 nove modely
no neviem ci zakaznik si miesto RS6ky niekedy neodnesie RS4tku....... hadam by par ludi aj oblafli keby chceli a vymenili stitok na kufri ;-)