Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi loni téměř zdvojnásobilo zisk na nový rekord

redakce AUTO.CZ
Diskuze (12)
Tržby společnosti loni stouply téměř o pětinu na 35,4 miliardy eur.

Německý výrobce luxusních automobilů Audi v loňském roce téměř zdvojnásobil zisk na rekordních 2,63 miliardy eur (zhruba 63,6 miliardy Kč) díky silné poptávce.

Tržby společnosti loni stouply téměř o pětinu na 35,4 miliardy eur. Firma již dříve oznámila, že loni zvýšila prodej o zhruba 15 procent na rekordních 1,092 milionu vozů. Dnes potvrdila, že v letošním roce hodlá prodejní rekord ještě vylepšit.

"V nynějším roce chceme zákazníkům dodat přes 1,2 milionu automobilů Audi," uvedl generální ředitel společnosti Rupert Stadler. "Musíme však zůstat ve střehu, protože nepředvídatelnost vývoje na finančních a surovinových trzích představuje riziko," dodal.

Společnost Audi loni výrazně těžila z oživení poptávky v Evropě a pokračujícího růstu prodeje v Číně. "Rosteme nejen v Číně, ale i v mnoha dalších regionech po celém světě," upozornil Stadler.

Mateřská společnost Volkswagen je největší automobilkou v Evropě a do roku 2018 se chce stát největším výrobcem automobilů na světě. Provozní zisk Volkswagenu loni vzrostl téměř čtyřnásobně na rekordních 7,14 miliardy eur z předloňských 1,85 miliardy.

Audi A4 vs. A6 vs. A8: Designový trojboj

redakce AUTO.CZ
Diskuze (12)
Avatar - positivemind
8. 3. 2011 18:43
Re: OOOO
Jak psal jeden inteligentní člověk na nejmenovaném tuzemském sra*kovém zpravodajském webu v diskuzi: "To dá rozum a všecky luxusní automobilky páč pokud je krize ti bohatí na tom zbohatnou ještě víc.".

Teď už to je jasné.
Avatar - white label
8. 3. 2011 16:27
Re: Výsledek jistoty, jistota výsledku
...a v mnoha případech zřejmě i probrání z dětského... do dospělého světa...
;-)
8. 3. 2011 16:11
Re: Výsledek jistoty, jistota výsledku
Ano. To je to pevné postavení značek (mezi které MB samozřejmě také patří).
8. 3. 2011 16:09
Re: Výsledek jistoty, jistota výsledku
Já bych to, ve spojení s článkem, nazval "fackou na probrání se do normálního světa" >:D
Avatar - white label
8. 3. 2011 16:07
Re: Výsledek jistoty, jistota výsledku
Tak tímhle příspěvkem už ovšem trochu kopeš do místních "marianků", kteří jsou "na lopatkách" už po přečtení nadpisu tohoto článku... :*) >:-[]