Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi představí A6 plug-in hybrid, dostane ji pouze čínský trh

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)
Příslib ingolstadtské automobilky nabízet plug-in hybrid pro běžné modely jako je A3, A4, A6 či Q7 se pomalu začíná naplňovat. Po již představené Audi A3 e-tron brzy přijde rovněž A6 L e-tron, pouze však pro Čínu.

První možnou podobu vozu napověděl koncept představený před dvěma lety na autosalonu v Pekingu. Sériová verze bude stejně jako dvouletý předobraz postavena na platformě prodloužené A6 L. Hybrid se bude vyrábět v Changunu v Severní Číně a k zákazníkům by se měl dostat během příštího roku.

Zatím neznáme přesnou specifikaci vozu, avšak je pravděpodobné, že sériová verze bude využívat stejného pohonného ústrojí jako koncept. Jeho základem byl dvoulitrový přeplňovaný čtyřválec TFSI o výkonu 157 kW (211 k) paralelně propojen s elektrickým motorem se 70 kW (95 k). Baterie umístěné v zádi vozu by měly zaručovat dojezd až 50 km pouze na elektřinu. Audi dodává, že dojezd sériové verze by měl být podobný.

Automobilce se čtyřmi kruhy ve znaku se v Číně daří. Za minulý rok prodala 491 989 automobilů, což je dobrý výsledek. Čínská vláda je pak hybridům nakloněna, protože se snaží snížit znečištění ovzduší, což je problém, který tuto nejlidnatější zemi světa dlouhodobě trápí.

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)