Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi Q7: Oficiální video a nejnovější informace!

Ladislav Čermák
Diskuze (75)
Efektní klip plný dlouhých řízených smyků, protisvětla a kotoučů prachu zveřejnila Audi v rámci umělého udržování hysterie kolem budoucího velkého SUV

Mamutí Audi, která přijde na trh příští rok, kromě sporu s Nissanem o pojmenování vyvolává zvědavost i díky svým budoucím parametrům. Automobilka je v tomto směru skoupá a dokonce zatím nezveřejnila - s výjimkou jediné - žádné oficiální fotografie, jen efektní osmdesátivteřinový klip, na kterém jsou tvary vozu záměrně špatně vidět. Neobvyklá marketingová strategie, kterou zvolil management Audi, dokonce vyvrcholila pozváním úzké skupinky novinářů na statickou prezentaci bez fotoaparátů. Tak si zájemci, zasažení uměle udržovanou vlnou zvědavosti, musí vystačit jen s jejich zprostředkovanými dojmy a dohady, jednou oficiální a několika špionážními fotografiemi, kolujícími Internetem.

Budoucí maxi-model ingolstadtské automobilky bude sdílet platformu s koncernovými bratranci Touareg a Cayenne, oproti nim však spočine na prodlouženém rozvoru (+152 mm), přesto bude díky hliníkové konstrukci o 50 kg lehčí. Zatímco Touareg je marketingově prezentován jako prakticky čistý off-road, při popisu nové Audi zazněly pojmy „crossover“ a „on-road“, směrem od „průměrného“ SUV tedy bude posunutá na opačnou stranu, blíže k čistě silničnímu určení.

O pohon se postarají podélně uložené šesti-, osmi-, deseti- a s největší pravděpodobností i dvanáctiválce, přes šestistupňový Tiptronic pohánějící permanentně všechna kola s pomocí mezinápravového diferenciálu Torsen. Všechny pohonné jednotky budou využívat výhod přímého vstřikování (pravděpodobně s výjimkou dvanáctiválce). Základním motorem bude 3,2 V6 FSI, pravděpodobné pokračování obstará nový šestiválec 3,6 L shodné konstrukce, přes blíže neurčený osmiválec (pravděpodobně 4,2 L), až po šestilitr W12. Nebudou chybět ani TDI, prakticky jisté je nasazení pětilitrového desetiválce, spekulovat lze o dalších moderních jednotkách, např. piezoelektrickém třílitru TDI či čtyřlitru TDI z modelu A8.

Novinka nabídne za příplatek třetí řadu nouzových sedadel, sklopných po vzoru Tourana do podlahy. Důraz byl kladen i na vysokou variabilitu – druhou řadu bude možné mechanicky či elektricky posouvat i sklápět a téměř pětimetrový vůz tak proměnit v solidní stěhovák. Produkce začne ke konci letošního roku v Bratislavě, světová premiéra je plánována do zářijového Frankfurtu, USA se dočká v lednu příštího roku v Detroitu. Plánovaná roční produkce činí cca 50 tisíc kusů.

Poznámka: Videa jsou k dispozici ve formátu DivX a WMV.

Ke spuštění DivX videí je nutné mít v MediaPlayeru nainstalován plug-in DivX, který si můžete stáhnout zde. Tento formát lze s příslušným kodekem přehrát na všech operačních systémech.

Ke spuštění WMV videí není nutné na platformě Windows nic instalovat - MediaPlayer sám video přehraje. Tento formát videa však není použitelný v jiném přehrávači a na jiných operačních systémech.

Další zajímavá videa najdete ZDE.

Ladislav Čermák
Diskuze (75)
13. 4. 2005 18:57
Re: ALLROAD ALLROAD ALLROAD
12. 4. 2005 22:25
Re: teď odjinud
12. 4. 2005 20:23
Re: teď odjinud
Mám pocit, Vowi, žes vedle jak jedle. S tím TT bych ti to jěště věřil, ovšem, že by ALL vzbuzoval respekt, tak to ani náhodou. Pravděpodobně jsi ho ještě nepotkal. Respekt vzbuzují jiná auta. ALL je o ničem, bez obsahu. Snaha. Přesně jak jeho někteří řidiči, viď. P.S. Už jsi alespoň viděl pořádnéhu chlapa?
12. 4. 2005 20:17
Re: ?
LAND je pro bejka co ví, a co zná. To je opravdu jiná liga. K audi je nutnej zlatej (nebo alespoň pozlacenej) řetěz kolem krku. Tohle u Audi nezvládli. Ale kdo čekal, že se bude dovážet i sem
12. 4. 2005 18:36
Re: ???
Vzduchové pérování, to mě tedy nijak neinspiruje... Ale jistě, že to prošpikovali technikou. Když si kupuju auto do lehkého terénu, tak je mi jedno co je dole. Pokud to stojí ke 2mil, tak si nedovolej to odfláknout.