Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi R8 nečekaně dostalo verzi do terénu. Podívejte se, co všechno dokáže

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Když si pořizujete Audi R8, tak nepřemýšlíte o tom, že byste ho vzali do terénu. Tedy pokud nejste off-roadoví maniaci.

Při prvním pohledu na takto upravené Audi R8 mě napadá myšlenka, že asi přesně takto by mohlo vypadat Lamborghini Huracán Sterrato v podání Audi. Hádám, že nebudu jediný, kdo si vzpomněl na supersportovní crossover z Itálie při pohledu na tuto R8.

Název společnosti, která se o přestavbu německého supersportu postarala, je více než výstižný. Adrenalin Industries jsou Američané s vášní k nezpevněnému povrchu. V jejich portfoliu naleznete zejména nákladní a terénní vozy s různými úpravami. 

Sportovní off-roady jsou v poslední době populární. Nejvíce ohlasů sbírá hlavně dvojice rivalů Porsche 911 Dakar a Lamborghini Huracán Sterrato. Vzniká ale také mnoho “aftermarket” off-roadových přestaveb a Audi R8 Rally Car je jedním z nich. 

Že by tento model pokračoval ve stopách legendárního rallyeového speciálu Audi Quattro? To se od něj nečeká, ale americká společnost udělala přesto velký kus práce. Základem přestavby je modelový rok 2014 s 4,2litrovým osmiválcem FSI o výkonu 316 kW (430 k) s pohonem všech kol quattro. 

Přestavba začala vyztužením karoserie a instalací sportovních tlumičů Bilstein. V oblasti motoru (hlavně pod ním) byly dodány nové ochranné kryty, protože i přes zvýšení světlé výšky je upravené Audi R8 na poměry off-roadových speciálů stále nízko. Dalšími novinkami jsou výfukový a sací systém.

Video se připravuje ...

V otázce obutí se úpravci rozhodli pro disky od společnosti Braid Wheels potažené pneumatiky Falcon Wildpeak A/T. Exteriér byl následně doplněn předním ocelovým nárazníkem se světly Baja Designs a střešním nosičem. 

Jak se Audi R8 Rally Car daří ve světě nezpevněného povrchu se můžete přesvědčit díky více než sedmi minutovému, v němž úpravci poctivě testují schopnosti vozu. 

Zároveň to vypadá, že je Audi R8 Rally Car na prodej. Na stránkách společnosti je k vidění karta vozu s informací o ceně na vyžádání. Můžeme se tedy jen domnívat, na kolik si Adrenalin Industries cení své skvělé práce s touto přestavbou. Jakou částku byste za off-roadové Audi R8 byli schopni zaplatit vy? 

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme