Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi RS e-tron GT přijíždí v limitované edici Ice Race, všech 99 kusů zůstane v Evropě

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Speciální limitovaná edice odkazuje na letošní koncept, který se stal součástí oslav 40 let divize Audi Sport GmbH.

Značka Audi si letos připomíná 40 let divize Audi Sport GmbH, která vzešla z divize quattro GmbH, založené v roce 1983. Součástí oslav se stala i tato speciální limitovaná edice čistě elektrického modelu Audi RS e-tron GT Ice Race Edition, která vznikne v počtu 99 kusů. Všechny přitom zamíří pouze na evropské trhy.

Inspirací pro tuto limitovanou edici se stal koncept Audi RS e-tron GT, představený v květnu letošního roku. Limitovaná edice dostala téměř identický polep karoserie, tedy s výjimkou odlišného polepu masky a volbou jiných kol a pneumatik.

Video se připravuje ...

Základem limitované edice je vůz lakovaný v klasické stříbrné metalíze Florett, s černou karbonovou střechou, bílými emblémy a černě lakovanými 21“ koly. Speciální vzhled pak vytváří unikátní fólie překrývající celý vůz, na některých místech je však fólie pouze průhledná a v kombinaci s bílými prvky by měla napodobovat záři sněhových krystalů a zamrzlých jezer. Fialové prvky pak měly být inspirovány lyžařskými brýlemi.

Také kabina dostala zářivé prvky, jako je kožené čalounění sedadel v odstínu diamantové stříbrné, které je v kontrastu s černým čalouněním kabiny. Mezi zajímavými detaily pak nechybí prošívání fialovou nití, alcantarový volant se stříbrným středovým pruhem či koberečky se speciálním logem RS.

Dodejme, že inspirací pro původní koncept i tuto limitovanou edici se staly závody GP Ice Race, které vznikly původně již v roce 1952 a roku 2019 byla jejich tradice obnovena. Závody vychází ze skandinávského skijoringu a jezdí se v Zell am See, kde se moderní i historické vozy prohání bokem zasněženou hornatou krajinou.

Po technické stránce pak limitovaná edice nepřináší nic nového. Vůz je osazen dvojicí elektromotorů s nejvyšším výkonem 475 kW, což stačí ke zrychlení z 0 na 100 km/h za 3,3 sekundy. Akumulátor s nejvyšší využitelnou kapacitou 85 kWh slibuje dojezd v rozmezí 433 až 472 km, díky nabíjení při výkonu až 270 kW však vůz zvládne nabídnout dalších 100 km už za 5 minut.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme