Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi SQ7 prošlo úpravou. Má opulentnější tvary a ještě větší porci síly

Stanislav Kolman
Diskuze (15)

Poslední dny představování nových modelů příliš nepřejí, do popředí se díky tomu dostávají tuningové společnosti. Takové ABT představilo v posledních dnech několik novinek.

Německý úpravce ABT se zaměřuje především na modifikace vozů koncernu Volkswagen, o čemž nás v posledních dnech přesvědčil několikrát. První tuningové sady se dočkala osmá generace Volkswagenu Golf, krátce poté bylo představené poupravené Audi RS 6 Avant. A aby toho nebylo málo, nyní Němci přihazují další novinku - vyladěnou Audi SQ7.

Sportovní varianta velkého SUV čtyř kruhů se na evropských trzích prodává s motorem 4.0 V8 TDI, jenž je pro potřeby náročné klientely vyladěn na výkon 320 kW a 900 newtonmetrů točivého momentu. ABT to však přišlo málo, takže se rozhodlo tuto specifikaci ještě posunout. Nově tak čtyřlitrový osmiválec produkuje 375 kW a 970 newtonmetrů. Tvůrci neuvádějí zrychlení z klidu na stovku, rozhodně to ale bude méně než “standardních” 4,8 sekundy.

Tím ale práce v dílnách ABT neskončila, na pořadu dne byla i úprava karoserie. Všimnout si můžeme rozšířených blatníků, zadního spoileru a dvou dvojitých kulatých koncovek výfuku, které dodávají lepší zvukovou kulisu a tím i výraznější jízdní požitek.

Pomyslnou třešničku na dortu představují zcela nová dvaadvacetipalcová kola, která se ani v takto přifouklé karoserii neztratí. A aby měl zákazník z čeho vybírat, připravilo ABT rovnou tři vzhledová provedení, takže si majitel může auto nakonfigurovat přesně dle vlastní libosti. Jedinou neznámou tak zůstává cena, ale lze očekávat, že úplná lidovka to nebude.

Stanislav Kolman
Diskuze (15)

Doporučujeme

21. 4. 2020 10:17
V pohode
V pohode auto.
Ale kdyBYCH na to mel, odjizdim v SQ8 :-!
20. 4. 2020 16:13
Re: Psychická úchylka
Podle sebe soudím tebe? Znám jednoho majitele - vozí za SQ7 na paleťáku auta z Německa. Pro něj je to prostě pracant s velkým točivým momentem (taky to má nachipované), takže utáhne spoustu nákladu a současně s tím může jezdit o víkendu s rodinou. Prostě normální auto.
Avatar - Dinar
20. 4. 2020 13:18
Re: Konecne Q7 vyzera ako mohla uz davno
Je to pořád stejné auto, to, že tentokrát je ta krabice od bot v černé, designu nijak nepomohlo. Q7 a akt. generace A8 jsou designově nejslabší auta ve svých třídách. Ostatní modely audi jsou na tom o něco líp, ale velká sláva to není.
20. 4. 2020 10:23
Re: Ako nočná mora...
Názorný príklad, ako sa zo zlého dá urobiť ešte horšie.
20. 4. 2020 10:19
Konecne Q7 vyzera ako mohla uz davno
Za mna jednoznacne palec nahor. Kedysi po premiere Q7 som hlavne nazivo bol z krabicoidneho dizajnu velmi sklamany. Auto len nafuknute bez akehokolvek cara, skrytej dynamiky. Audi sa velmi spravne rozhodlo vymenit sefdizajnera a po prichode Markusa Lichteho a potom co mu postupne rozviazali ruky ide uroven exterieroveho dizajnu vyrazne nahor. Co vobec nie je pripad BMW, to preslapuje a stagnuje uz asi 5 rokov. Myslim, ze o buducnost Audi a jeho dizajn nemusiem mat obavy.