Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW Golf 8 se na trhu ještě neohřál, přesto už má první tuningovou úpravu

Stanislav Kolman
Diskuze (3)

Osmičkový Golf právě testujeme, je to horká novinka. Společnost ABT ale nelenila a už představila první sadu úprav.

Ze všech nových koncernových kompaktů vytasil Golf osmé generace své zbraně nejdříve. Odhalil se na podzim minulého roku a ještě před jeho koncem jsme se v rámci mezinárodních jízd poprvé svezli. A jak už víte z našeho nedávného příspěvku, aktuálně nám dělá společnost v tradičním týdenním testu. Pokud máte nějakou otázku, neváhejte se zeptat.

Byť je Golf 8 na trhu je pár měsíců, už se dočkal první tuningové úpravy. Připravila ji, jak jinak, společnost ABT Sportsline, jež je modifikacemi koncernových automobilů proslulá.

A co přesně pro osmou generaci kultovního kompaktu připravila? Jiné jsou pružiny, a díky nim i nižší světlá výška, v závislosti na motoru o 25 až 30 milimetrů. Kromě sportovnějšího postoje slibuje úprava lepší jízdní vlastnosti pro klasický, ale i příplatkový adaptivní podvozek.

ABT samozřejmě nemohlo opomenout ani obutí. Úpravce nabízí kola série ER-C o osmnácti či devatenácti palcích. Ta obouvají pneumatiky rozměru 225/40, respektive 225/35. Kdyby vám to snad bylo málo, můžete dostat specialitku v podobě sady FR-C v temně černé barvě s pneumatikami 235/30.

Úpravy pohonné jednotky vyhlížíte marně, zatím se musíme spokojit s výše zmíněnými modifikacemi. Společnost ABT Sportsline nicméně uvedla, že již pracuje na komplexnější proměně nového Golfu včetně výkonnějších verzí některých benzinových i naftových agregátů. Určitě se tedy máme na co těšit!

Stanislav Kolman
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - Alf1k
27. 3. 2020 19:38
Design
Zatím za mě nejkoukatelnější Golf 8, ale tím neříkám, že 7mička se mi nelíbí víc.
Avatar - SCHROJF
27. 3. 2020 13:25
Re: Tragedie
Presne,preto je tam asi iba jedna fotka z predu...ten nízky predok nezachráni ani Hans-Jürgen Abt... ;-)
27. 3. 2020 13:20
Tragedie
Ten predek je porad tragedie ;-\