Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi ukáže Q6 e-tron příští rok. Plánuje další elektromobily, úspory ve výrobě

Filip Melich
Diskuze (14)

Koncern Volkswagen se po hlavě vrhl do elektrifikace a Audi nezůstává pozadu. Potvrdilo příchod Q6 e-tron v příštím roce, naznačilo další elektromobily a oznámilo šetření ve výrobě.

Mezi automobilky, které se zavázaly k plně elektrickému modelovému portfoliu, patří také německé Audi. Což je vzhledem k velké sázce koncernu Volkswagen na elektromobilitu těžko překvapující. V případě Audi se zlomovým rokem stane 2026, od kdy chce značka uvádět na trh výhradně elektrická auta. Ta stávající se spalovacími motory pak nechá dožít nejdéle do roku 2033, od nějž bude nabízet jen elektromobily.

V nedávném oznámení Audi potvrdilo, že v příštím roce odstartuje modelu Q6 e-tron, jenž se v nabídce značky postaví pod vrcholný Q8 e-tron, modernizovaný v minulém měsíci. Zatímco příchod tohoto elektrického SUV je očekáván, Audi naznačilo plány i na další budoucí elektromobily.

Video se připravuje ...

Ve dvojznačně formulované větě informovalo o výrobě Q6 e-tron na stejné lince jako potenciálních elektrických verzí modelů A4 a A5. Přestože se dá přerod většiny stávajících modelových řad v elektromobily očekávat, zatím o zatím o něm Audi nehovořilo.

Kromě těchto novinek v prohlášení Audi mluvilo také o snaze snížit do roku 2033 náklady továren na polovinu. To by s sebou mohlo přinést zkrácení seznamu příplatkové výbavy a redukci možností jejich kombinace. Automobilka tvrdí, že by se mělo jednat pouze o redukci komplexnosti, ze které nemá zákazník žádný konkrétní užitek. V souvislosti s tím má být zjednodušen i vývoj aut. Co to konkrétně bude znamenat, teprve uvidíme.

Dalším prostorem k úsporám je digitalizace a nahrazení drahých průmyslových počítačů cloudovými řešeními s místními servery. A jak jsme zmiňovali už v dřívějším článku, Audi pracuje také na rozšíření umělé inteligence napříč svými odděleními, což by rovněž mohlo pomoci se snížením nákladů.

Filip Melich
Diskuze (14)

Doporučujeme

24. 12. 2022 11:14
Re: A co na to holandský Cimrman Jara van Timmermans?
Ten senilní stařík škodí dál a blábolí o bezemisním světě na palubě unijního tryskáče :-[]
22. 12. 2022 17:44
Re: Sebevražda Audi...
A co, jaký nový model s ICE by měli představit? Mají ucelenou řadu ICE produktů, kde nic nechybí, již v minulosti deklarovali, že do MPV určitě nepůjdou a jediné dva modely, které chtěli zaříznout byla A1 a Q2, které nejsou moc důstojné prémie nicméně zatím ani u těch tu odvahu nenašli. Řadu EV mají daleko chudší než řadu ICE, takže ji logicky doplňují ekvivalentními modely. Může se ti to nelíbit, ale jiné automobilky už zařízli své nejprodávanější modely s ICE a nahradili je EV, u těch si můžeš stěžovat na nedostatek nabídky ICE, u Audi jsou takové plačky směšné.
Avatar - WinDiesel
22. 12. 2022 15:26
A co na to holandský Cimrman Jara van Timmermans?
:D :D :D :D :D :-[] :-[] :-[] :-[] :-[]
Avatar - WinDiesel
22. 12. 2022 15:24
Re: Sebevražda Audi...
toto už jsem četl jinde, ale tady jsou nějaké zajímavé detaily
nebojte se Norové, on na městskou radu v Oslu někdo ekologicky-progresivní zaklekne .... :-)

(zajímavý je důvod zdražení, Norové totiž nemají dost elektřiny ani pro sebe, je málo vody ve vodních elektrárnách a jak se dalo očekávat, se zkratomobily přichází obrovská spotřeba elektřiny...)
Avatar - WinDiesel
22. 12. 2022 15:20
Re: Sebevražda Audi...
ale jako nová auta Audi představuje pouze zkratomobily