Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi vstříc větší exkluzivitě: Dvoubarevná Q7 a R8 V10 Pure Sport

David Bureš
Diskuze (3)
Audi chce být exkluzivnější než BMW. Pomoci mají modely vyráběné v omezených sériích.

Německá automobilka Audi začne v blízké době prodávat dva limitované modely, Audi Q7 V12 s dvoubarevnou karoserií bude určeno pro ruské zákazníky, Audi R8 V10 Pure Sport se bude naopak prodávat ve Spojených arabských emirátech.

Dvoubarevné Audi Q7 V12 určené pro Rusko se začne prodávat příští měsíc, vznikne 555 limitovaných vozů. Karoserie SUV bude kombinovat dva laky – černý Phantom a bílý Velvet. Cena vozu odstartuje na hodnotě 200.000 euro (cca 5.000.000,- Kč), což je skoro dvojnásobek proti standardní Q7 V12. To v Česku stojí 3.325.400,- Kč.

Audi R8 V10 Pure Sport se má začít prodávat v červnu za cenu 500.000 emirátských dirhamů a vyrobeno bude jen 40 exemplářů. Čím vším se vůz bude odlišovat od standardní R8 V10 Audi zatím nezveřejnilo.

Automobilka zvažuje, že vedle Spojených arabských emirátů se limitované R8 V10 bude prodávat i ve Velké Británii. Už loni Audi uvedlo na trh R8 GT, kterého se vyrobí 333 kusů.

Pod limitovanými edicemi se podepíše divize Quattro, kterou automobilka pro tento účel restrukturalizuje.

Automobilka Audi plánuje, že v roce 2015 budou podobné limitované edice tvořit 20 % všech jejích prodaných vozů. Do budoucna mají vzniknout další speciální vozy pro Velkou Británii a Spojené státy. Už loni se v Číně prodávalo TT Black-and-White, kterého se vyrobilo 450 exemplářů.

V USA zatím Audi nabízí individualizační program, v rámci kterého si zákazníci mohou zvolit libovolnou barvu laku a čalounění svého nového automobilu. Zatímco předloni tyto vozy tvořily 5,4 % všech prodejů, v letošním březnu to bylo už 25 %.

Uvedením limitovaných vozů na trh chce být Audi konkurenceschopnější, cílí především na BMW. Mnichovská automobilka prodává limitované verze svých vozů už delší dobu, loni v Číně uvedla řadu 7 v edici Expo Shanghai či M3 Tiger Edition, pro Omán byla naopak určena řada 7 40th Anniversary.

David Bureš
Diskuze (3)
Avatar - Barrichello
12. 4. 2011 10:07
Re: supr
No co, autobus pro maminy bude mít konečně zajímavej lak.
To je pozitivní informace, aspon bude před školkama veseleji a barevněji.

Já v tom totiž nikdy nikoho jinýho než maminu s dítkama, který to koupil bohatej manžílek nebo milenec neviděl.

Říkám tomu autobus pro maminy. Navíc v té typické barvě to má přezdívku Greyhound for luxury mumms :o)))
11. 4. 2011 22:30
LCD
Ty hlavovky s LCD se vyrábí u nás ve firmě. Docela překvapiví je, že se do nich pořád používají čínský displeje (kupujeme je sice od Bosch, ale ten je kupuje někde na čínským trhu :-) v rozlišení HD Ready. Lepší rozlišení mají dneska snad už i všechny mobily. Pro Q7 docela ostuda. :no: