Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Auta na náplavce 2018: Náplavka bude! Co všechno nás čeká?

Svět motorů
Diskuze (20)
Loni se v centru Prahy na obou březích Vltavy uskutečnila unikátní automobilová výstava, zorganizovaná Světem motorů. Měla velký úspěch, a proto na konci prázdnin proběhne její druhý ročník.

Pokud jste se před rokem vydali na náplavku a byli spokojeni, pak si v kalendářích zaškrtněte červenou tužkou poslední prázdninový týden.

Vstupné

Auta se na náplavce sejdou podruhé, a jak se zdá, vše by mělo být ještě lepší než loni. Akce potrvá opět čtyři dny, od čtvrtka 30. srpna do neděle 2. září.

Jde tedy o prodloužený poslední prázdninový víkend, kdy ještě děti nemusí do školy, ale většinou již dorazily domů z táborů či zahraničních pobytů

a rodiny hledají program pro poslední volné dny. A proto hurá do Prahy na náplavku! Stejně jako loni je vstup zcela zdarma.

Adresa

Výstava znovu proběhne na obou březích Vltavy v prostoru mezi Palackého a Železničním mostem. Prostředí je zde kouzelné a vzhledem k právě probíhající výrazné rekonstrukci Rašínova i Hořejšího nábřeží by mělo být ještě kvalitnější.

Už dnes je jisté, že akci Auta na náplavce si oblíbili nejen návštěvníci, ale i samotní výrobci a dovozci aut. Zatímco loni se u Vltavy představilo 20

značek, letos jich bude více. Některé dohody s automobilkami nejsou ještě ve finále, ale už nyní je jistých 25 značek. K loňským účastníkům letos přibudou třeba Mercedes-Benz, Peugeot, Citroën, Toyota…

Vzhledem k tomu, že do startu výstavy zbývá ještě čtvrt roku, nemáme zatím k dispozici kompletní seznam automobilů, které se na náplavce ukážou. Víme už však, že jedním z taháků bude určitě česká premiéra Peugeotu 508, který byl hvězdou březnového ženevského autosalonu. Poprvé se v ČR předvede i poslední generace vozu Citroën Berlingo. Škoda plánuje vystavit ostrou závodní Škodu Fabia R5.

V každém případě bude k vidění více aut než před rokem, a proto část z nich bude exkluzivně vystavena na lodích a pontonech přímo na Vltavě. Mezi oběma břehy budou návštěvníky zdarma převážet dva parníky, nikoli jen jeden jako loni.

Nejen auty živ je člověk

Velký úspěch loňské automobilové premiéry na náplavce stojí i za tím, že akce pro tento rok získala záštitu přímo primátorky hlavního města.

A protože nejen auty živ je člověk, chystáme na náplavku rovněž bohaté občerstvení – to už bude placené – a zároveň i spoustu doprovodných programů. Loni se osvědčily koncerty na velkém i malém pódiu, letos jich proto přibude. V pátek a sobotu proběhnou vždy dva. Vystupující jsou již vybráni, smlouvy však ještě nemáme všechny zfinalizovány. Proto jen prozradíme, že výstavu zahájí koncert skupiny No Name a posledním nedělním tahákem bude vystoupení zpěváka Tomáše Kluse.

Kromě toho bude po celé čtyři dny živo i na malém pódiu na Rašínově nábřeží, kde proběhnou besedy na různá témata jako elektromobilita, sdílení aut, bezpečnost na silnicích a také téma Chytré město. Besedy s odborníky povedou redaktoři Světa motorů.

Nejaktuálnější zprávy najdete vždy na webových stránkách www.autananaplavce. cz a na facebooku. A pochopitelně na stránkách časopisu Svět motorů.

Program

Čtvrtek 30. srpna

  • 16.00 otevření výstavy
  • 19.00 slavnostní zahájení výstavy
  • 20.00 koncert skupiny No Name
  • 22.00 uzavření expozic

Pátek 31. srpna

  • 10.00 otevření výstavy
  • 12.00–16.00 besedy a autogramiády na malém pódiu
  • 16.00 koncert na velkém pódiu
  • 20.00 koncert na velkém pódiu
  • 22.00 uzavření expozic

Sobota 1. září

  • 10.00 otevření výstavy
  • 11.00-16.00 besedy a autogramiády na malém pódiu
  • 16.00 koncert na velkém pódiu
  • 20.00 koncert na velkém pódiu
  • 22.00 uzavření expozic

Neděle 2. září

  • 10.00 otevření výstavy
  • 11.00-16.00 besedy a autogramiády na malém pódiu
  • 16.00 koncert Tomáše Kluse na velkém pódiu
  • 20.00 konec výstavy

Svět motorů
Diskuze (20)
Avatar - Zetti
14. 6. 2018 06:29
Re: Autosalon...
Asi tak. Vubec nechapu jak muze nekdo vyzdvihovat Legendy a zatracovat naplavku. A to jsem nezminil zajebany botky a kalhoty od prachu. A to jsem nezminil, ze u vstupu se odebiraly lahve s vodou, vsechno k jidlu a piti se muselo koupit uvnitr.

Jojo, zavist to je previt

Nakonec legendy maji FB, recenze mluvi za vse [odkaz]
Avatar - _Karel_
13. 6. 2018 20:31
Re: Autosalon...
Hm, tak pětikilo není zrovna láce ;-\
Avatar - Zetti
13. 6. 2018 14:54
Re: Autosalon...
Vstupne se na naplavce neplati a naplavka je jednim z nejatraktivnejsich mist v Praze. Je vyuzivana mistnimi lidmi k romantickym prochazkam nebo vyjizdkam na kole podle Vltavy s mnoha zajimavymi pohledy na Prahu, jakoz i spoustou turistu, jejichz mnozstvi je tak enormni, ze uz to je protivne.
Tady jsou potreba chapat souvislosti. Vystaviste hobluji hosty i vystavovatele a ti plati stale vice za stale mene navstevniku. Logickym vyustenim je komercni prezentace pro zajemce zdarma. Takova lepsi verze Hausmesse (prodejni akce na domaci pude). Legendy v Holesovicich byl taky slusny ulet. Vystavovat stary auta v soukromych rukach a novy auta v rezii autosalonu za nehorazne vstupne byl slusny ulet. Ale 40000 lidi x 500 je 20 mega a to uz se za jeden vikend vyplati i kdyby platila jen pulka. To ani nevim, kolik platily ty automobilky.
Avatar - Londonbridge
13. 6. 2018 11:02
Autosalon...
Radsej sa prejdem po uliciach Kensington,Chelsea a potom este pred obchodny dom Harrods tam uvidim poriadne auta a netreba platit vstupne... >:D
12. 6. 2018 12:13
Re: Násr.avka má PR...
České mince doma nemám. Ale keď pôjdeš okolo, zastav sa, dám ti euro. Bez poznámky. >:D