Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Auta na náplavce 2021: Jak se dostat na výstavu?

David Bureš
Diskuze (21)

Výstava Auta na náplavce se jako tradičně koná na obou březích Vltavy, na pražských náplavkách mezi Železničním a Palackého mostem. Poradíme, jak se na akci nejlépe dostat.

Letošní ročník výstavy Auta na náplavce je již za rohem, akce prezentující vozy 26 značek včetně bohatého doprovodného programu se koná již příští týden, mezi čtvrtkem 26. srpna a nedělí 29. srpna. Návštěvníci tak už začínají pomalu řešit, jak se na akci dostat. A tak s příjezdem na místo poradíme.

Akce se koná vlastně v centru Prahy, mezi Železničním a Palackého mostem, a tak bude nejlepší jak pro Pražany, tak pro mimopražské dorazit na místo hromadnou dopravou. Parkoviště na místě vyhrazené není, v okolních ulicích jsou pak převážně modré zóny, kde zaparkují leda místní nebo nízkoemisní automobily s EL značkami. Parkovacího místa tu ale bude obecně pomálu, a tak je rozhodně výhodnější zaparkovat už někde na kraji Prahy, případně třeba ve zpoplatněných parkovacích garážích nedalekých obchodních center Nový Smíchov či Palladium a dojet na místo MHD.

Připomínáme, že půlhodinová jízdenka na pražské MHD aktuálně vyjde na 30 Kč, devadesátiminutová na 40 Kč a celodenní pak na 120 Kč. Děti do 15 let mají jízdné zdarma, od 10 let však musejí prokázat svůj věk.

Ideální je zvolit metro, „žlutá“ linka B má zastávku na blízkém Karlově náměstí. Bez přestupu sem metrem dojedete jak z OC Nový Smíchov, tak z nákupního centra Palladium. Pokud se ze stanice Karlovo náměstí vydáte směr Palackého náměstí (ukazatele vás navedou), vyjdete z metra jen kousek od Palackého mostu, odkud je to náplavku už co by kamenem dohodil.

Právě na Palackého náměstí můžete vystoupit i pokud pojedete ze smíchovské strany tramvají. Možností je i vystoupit na zastávce Zborovská v ulici Lidická a dojít k Vltavě pěšky. To zase budete mít blízko na Smíchovskou náplavku. Pěšky k Vltavě ostatně můžete dorazit také ze Smíchovského nádraží, případně ze zastávky Anděl.

Návštěvníci přijíždějící hlavně z jižního směru by pak měli myslet na to, že až do pátku 27. srpna je uzavřen Vyšehradský tunel, kterým neprojedete ani automobilem, ani tramvají. Z toho důvodu jsou mnohé tramvajové linky ze směru Bráníku či Podolí odkloněny a jedou jinou trasou. Zastávka Výtoň, která je blízko Rašínově nábřeží, je však v provozu, a tak ji při cestě na výstavu můžete využít.

Při přesunu mezi oběma břehy, na nichž se výstava koná, pak nemusíte využívat jen mosty a vlastní nohy. Mezi oběma částmi výstavy totiž bude jezdit velkokapacitní přívoz, který návštěvníky převeze zdarma. Zvolit bude možné i přívoz od Pražských Benátek za 20 Kč.

A na co že se můžete těšit? Výstava Auta na náplavce 2021 přivítá automobily 26 značek, hned 18 aut pak na výstavě oslaví svoji českou premiéru, nová Škoda Fabia se pak veřejnosti ukáže dokonce ve světové premiéře. Stejně jako v minulých ročnících je vstupné zdarma, což platí i pro doprovodný program. Ten bude bohatý, čítá večerní koncerty Ewy Farne, Debbi nebo Monkey Business, případně besedy se známými celebritami. Nově pak budou k dispozici testovací jízdy vybraných autNa své si tak přijde opravdu každý.

David Bureš
Diskuze (21)
Avatar - Zetti
23. 8. 2021 14:06
Re: Kdo jdete?
Modre zony zavedly i Klanovice a jdou do nich i Uvaly. Uz to neni problem jen v Praze, za par let se budou platit parkoviste na sidlistich a pak mozna uplne vsude. Verejna komunikace ma sveho majitele ktery se o ni stara, mne taky nikdo nepridava na garaz. Musis se smirit s tim ze nikdy nebude lip nez bylo. A to jeste neplatis silnicni dan jako cela zapadni Evropa.

Muzes protestovat, vztekat se, ale to je tak vsechno co muzes
Avatar - Ozzman
23. 8. 2021 13:51
Re: Kdo jdete?
Já si nemyslím, že piráti jsou všeobecně zlo i když je nevolím, ale z lokálního hlediska by nebylo od věci, aby se zastupitelstvo Prahy a Středočeského kraje volilo jako jedno, protože Praha je střed kraje a ta provázanost je obrovská. Když pak to přirozené centrum a centrum cíle dojíždění se chce před dojíždějícími uzavřít, přitom je potřebuje, stjeně jako okolí potřebuje centrum, tak vznikají podobné situace.
Avatar - Zetti
23. 8. 2021 13:41
Re: Kdo jdete?
Ja neresim co by kdyby, ja ti rikam jaka byla realita parkovani na prelomu 70 a 80 let. Ver mi kdyby to bylo dneska bez zon, Stred Prahy by se v podstate nehnul.
Praha neni nafukovaci a s kamosema piratama mista k parkovani spis jeste ubyvaji. Musis domluvit svym vrstevnikum ti veri ze jsou pirati spravna cesta.
Levny automobilismus je u sveho konce, ty se dozijes doby kdy bude soukrome vlastnictvi aut luxus jen pro bohate, to uz je videt na elektromobilite, koupis auto za mega a za 10 let ho nechas zrecyklovat a budes rad kdyz tu recyklaci nebudes platit.
Avatar - Ozzman
23. 8. 2021 13:19
Re: Kdo jdete?
Jenže opravdu to jsou jen rezidenti, kdo v centru parkuje? Já pracuji přes 7 let na vinohradech a dojíždím sem. Praha 2 má modré zóny mnoho let, parkoval jsem na vinohradské vodárně, kde je hranice Prahy 10 a vždy tam bylo dost míst i pro nás dojíždějící.

Lidi se perou o zóny v centru, parkují tam mnohdy cizinci a podobně, což je ok, tam to nějak chápu (stejně dle skladby aut tak nějak nevěřím, že ten Bentley patří té babičce co tam bydlí v činžovním domě s regulovaným nájemným..:D), ale jakmile se zavedly zony na tu desítku, je tam poloprázdno. Ani to by mi tak nevadilo jako to, že když chci nyní jet do práce tak, abych mohl do centra popojet třeba metrem, absolutně tu za těch 40 let chybí místo, kde zaparkovat, směšné P+R o malé kapacitě na Zličíně ani nestojí za zmíňku a jiné z mé strany Prahy není. Bylo by to pro mne daleko jednodušší, ale abych nechával auto někde ve vesnici před Prahou 3x přestupoval a cesta do práce mi trvala 2h namísto třeba 40 minut (a to i s tím přestupem na metro - já zatím autem jezdím na Radlickou, když je ošklivo), to je sakra rozdíl.

Pražáci na to sice nadávají, ale neuvědomují si, že 50 % pracovních míst v Praze vykrývají mimopražští, hlavně středočeši a když není infrastruktura, omezení pro tyto dojíždějící nejsou zrovna ideální a jakmile nebydlíš na vlakovém koridoru (a to je taky samo o sobě směšné při spolehlivosti ČD), dojíždění je rok od roku utrpení, přespolní autobusy se integrují do PiD a ve výsledku jen na to první metro cestuješ hodinu, kam by si autem jel 15 minut.... a pak jsou obsypane auty vesnice na vlakovem koridoru v okoli a Praha tak elegantne vysaje pracovni silu a jeste problem s parkovanim sliznou okolni obce..

Jsem asi na to ještě mladý, ale právě, že mám soudnost tak vím, že nelze řešit jen důsledek, ale jádro problému. Možná by stačilo mezi ty modré zony dát pár zdarma zon, či nějakou 12/24h parkovačku za symbolické 50 Kč (jako o svátky), alespon třeba trochu dále od centra a né 40kč/h, technika na sledování aut, že tam stojé déle, to přeci mají a hlavně vybudovat odstavné parkoviště na MHD.
Avatar - Zetti
23. 8. 2021 12:42
Re: Kdo jdete?
Ty jsi mlady kluk a nemas predstavu jak by to vypadalo bez zon. Uz pred 40 lety kdy byl aut zlomek NEBYLO kde zaparkovat, realita byla, ze te jednosmerky vracely do kolony, kterou sis uz vystal v nadeji ze nekdo z nejakeho mista odjede. PRED 40 LETY !!!!!
Dneska na modre zone zaparkujes zaridis si co chces a zase odjedes. Mam nekolik mist kolem Vltavy kde je misto k zaparkovani vzdycky, zrovna tak v Karline pod vojenskym muzeem, a jinde. Nezridka zaparkuju primo pred divadlem kam jdu, nebo na vaclavaku pod konem.
Pokud by nebyly modre zony ted, pri mnozstvi aut co je v centru by nebylo mozne zaparkovat vubec, to mi ver. Oni prazaci vedi, jak bylo, kdyz se pardonovaly modre zony pri covidu. Se jich zeptej, to nezaparkovali ani ti co tam bydli, protoze si venkovani jezdili do Prahy na vylety i na vic dni.. Po zruseni se vratilo vsechno do normalu.

Soudnost, to je to co spouste lidem fakt chybi a to nemluvim jen o tobe.

Primo na Vysehrade, cely modry pruh od jedlickarny prazdny. https://scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/232517505_4450932664942365_7648741858960832483_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-5&_nc_sid=b9115d&_nc_ohc=hIPKVryd2t0AX9DH0Oz&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=9176f7b84c9328c18b5f3c85bc99124d&oe=614832B1