Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Auta na náplavce: Jak se unikátní výstava líbí zástupcům automobilek?

Stanislav Kolman
Diskuze (13)
Součástí kulturního programu výstavy Auta na náplavce byl také VIP večírek. Zeptali jsme se zúčastněných, jak akci po prvním dni hodnotí.

Video se připravuje ...

I když počasí nám během doprovodného programu automobilové show Auta na náplavce příliš nepřálo, nakonec se nás na obou nábřežích Vltavy v Praze sešlo hodně. Kromě zvídavých návštěvníků dorazila také řada zástupců jednotlivých značek. A až na vydatný déšť hodnotili akci jednohlasně pozitivně.

„Je tu spousta lidí, na čtvrtek odpoledne až nečekaně. Pátek bude ještě lepší a víkend bude perfektní,“ řekl nám ve VIP stanu Arnošt Barna z automobilky Kia. Ten návštěvníky výstavy Auta na náplavce láká především na kompaktní crossover Kia Stonic, jenž se v Praze představuje v rámci světové předpremiéry.

Pozitivní reakce přichází i od dalších automobilek. „Naše auta jsou neustále plná, máme z toho obrovskou radost. Rozdali jsme veškeré materiály, které jsme tady měli. Zítra musíme přivést další,“ bilancoval po prvním dni David Valenta z Volkswagenu.

„Těšil jsem se na to hroznou dobu a jsem rád, že se to povedlo,“ uvedl k akci Zbyšek Pechr, šéfredaktor časopisu Svět motorů, pod jehož křídly celý projekt vznikl. A dočkáme se podobné události i příští rok? „Obávám se, že ano,“ dodal Pechr s úsměvem.

„Sen se zhmotnil. Je tu 20 vystavovatelů, deset premiér, nová Audi A8… a to všechno šlo za lidmi na náplavku. Mohla bych si přát snad jen ještě lepší počasí,“ řekla nám na večírku Libuše Šmuclerová, generální ředitelka vydavatelství Czech News Center.

Krátce před vystoupením kapely Monkey Business jsme vyzpovídali také Romana Holého, hudebního skladatele a jednu z hlavních tváří skupiny. Co je pravdy na tom, že je velkým fanouškem Světa motorů? „Je to tak. Jako pětiletý kluk jsem ve Světě motorů objevil vystřihovánku auta. Málokdo ví, že tam kdysi vycházely. Ze sedmdesátých let mám svázáno několik ročníků,“ přiznal Holý a prozradil nám také, v jakém voze aktuálně jezdí. Celý rozhovor si poslechněte v níže přiloženém videu.

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (13)
Avatar - Floyd
2. 9. 2017 14:51
Tak jsem zaznamenal
Edit: dneska ráno se o této akci rozplýval redaktor v Autosalonu. Ale tam víme, proč tomu tak je >:D
Avatar - Ozzman
2. 9. 2017 06:13
Re: Unikatni?
Jo, Lada Vesta..... tu jinak v CR na silnici neuvidíš >:D
Avatar - Đawson
1. 9. 2017 22:51
Re: Už ne!
já slyším slovo náplavka a zalejzá mi do těla. Ještě to budem muset tak 5 článků vydržet.
Avatar - Floyd
1. 9. 2017 21:05
Re: Měl jsem se vsadit...
>:D >:D >:D :yes:
1. 9. 2017 20:57
Re: Zakládám rubriku "Perly dne"
Liba si zavzpominala na Dominatorova utahovaka.