Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

AUTO 7 - 03/05

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
I natolik sportovní značka jako Subaru začíná uvažovat o rodinných potřebách. Na detroitském autosalonu představila japonská značka svůj první MPV model Tribeca, jak jinak než s pohonem všech kol a s motorem typu boxer.

OBSAH 03/05

Přímo na věc...

PREMIÉRA 6

I natolik sportovní značka jako Subaru začíná uvažovat o rodinných potřebách. Na detroitském autosalonu představila japonská značka svůj první MPV model Tribeca, jak jinak než s pohonem všech kol a s motorem typu boxer.

NOVINKY 8

Hlavní událostí uplynulého týdne byl autosalon v americkém Detroitu. Přímo na místě jsme měli našeho kolegu, takže vám přinášíme exkluzivní reportáž z místa dění. Jak je v Americe zvykem, bylo skutečně na co koukat. Veřejnosti se představilo hned několik zajímavých novinek.

TAJNÉ PROJEKTY 6

Na každém šprochu pravdy trochu. Zaspekulovali jsme nad novými modely SUV od Opelu, Volkswagenu a Mercedesu.

TEST 17

Prověřili jsme atraktivní Peugeot 407 SW s vrcholnou motorizací v podobě třílitrového benzinového šestiválce v kombinaci s automatickou převodovkou.

TEST       18

I když má z boku siluetu jako kupé, jedná se o klasický čtyřdveřový sedan. Řeč je o Mercedesu CLS, který jsme jako jedni z prvních v Česku vyzkoušeli s benzinovým šestiválcovým motorem 3,5 litru.

TEST 21

Jak se nám líbil Chevrolet Lacetti? Testovali jsme ho s motorem 1,6 litru. Jaké jsou jeho silné stránky a v čem naopak zaostává?

SROVNÁVACÍ TEST 40

Další ze série našich srovnávacích testů, který zjišťuje, je-li lepší Škoda Fabia Combi s benzinovým, nebo naftovým motorem. Kromě praktického porovnání jsme opět přichystali i teoretické výpočty.

TEST 42

Jako první jsme ještě před uvedením na trh měli možnost prověřit kvality nového SUV Kia Sportage. V nabídce korejské automobilky je tento vůz pod Sorentem, ale jak jsme zjistili, nemá se vůbec zač stydět.

...a vše kolem

STATISTIKA 15

Jaký byl uplynulý rok z hlediska prodejů automobilů v Česku? Kdo zažil největší vzestup, a která značka nebo model se naopak hodně hluboko propadly? Dáme vám jasné odpovědi v naší rubrice.

CO JE TO? 20

Dešťový senzor už má každé druhé auto. My vám ale vysvětlíme, na jakém principu tento užitečný pomocník pracuje. Podíváme se i na funkci senzorů tlaku v pneumatikách.

STORY 22

Také máte v dnešní době zmatek v tom, do kterého koncernu patří ta která značka? Přichystali jsme přehledné shrnutí a součástí materiálu je i užitečný (zprostředka časopisu vyjímatelný) přehled.

TUNING 26

Ve světě tuningu se objevily další zajímavosti. Představíme audi upravené od Abtu, vyladěnou dodávku Mercedes a upravené BMW řady 1.

BAZAR 28

Renault Scénic zahájil vlnu kompaktních MPV a i díky tomu je na trhu ojetých vozů poměrně rozšířený. Jaké jsou jeho přednosti a jaké má slabiny?

PRODEJNÍ AKCE 29

Prodejních akcí je počátkem roku tolik, že jsme museli přidat další stránku v našem přehledu navíc, abychom dokázali všechny slevy pokrýt.

PATINA 34

Prý postavil Itálii na kola. Fiat 600 má za sebou bohatou historii a i v Česku má spoustu příznivců. Jako vždy jsme vypátrali zajímavé informace.

LAHUDKA 36

Jede přes 300 km/h, zvládlo pokořit 9 rekordů a jezdí na vodík. To je BMW H2R Record Car.

RELAX 38

Chcete mít módní doplněk, který vám bude vaše auto stále připomínat? Pak by mohly být hodinky z butiků jednotlivých značek to pravé ořechové.

SPORT 44

Nejtěžší závod světa – to je dakarská rallye. Přinášíme průběžné informace a zajímavosti. Přímo na trati máme i našeho spolupracovníka.




Odkazy:

www.auto7.cz

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)