Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

AUTO 7 - 29/04

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Přinášíme vám seznam čerpacích stanic, jejichž palivo neprošlo kontrolou České obchodní inspekce a které již dostaly od tohoto kontrolního úřadu pokutu.

Obsah

Přímo na věc...

PREMIÉRA      6

Ve Španělsku vyráběný Nissan Navara je pohledný pick-up odvozený od modelu Pathfinder a chtěl by spojit znamenité užitné vlastnosti s vysokou mírou komfortu.

novinky      8

Přinášíme vám první oficiální snímky zbrusu nového kupé-kabrioletu Volvo C70, který se veřejnosti představí ve Frankfurtu. Tamtéž bude k vidění koncept, z něhož vzejde nový zástupce Mitsubishi v nižší střední třídě, Japonci jsou však o dost tajemnější. BMW se rozhodlo na-vnadit zákazníky M paketem pro řady 1, 3 a X3.

tajné projekty      12

Mercedes-Benz trochu vypálil s novou řadou R svému konkurentovi BMW rybník, v Mnichově ale chystají odvetu a již intenzivně pracují na své variantě luxusního crossoveru. To Volkswagen má jiné starosti, práce na kupé-kabrioletu, který nahradí VW Golf Cabriolet, už jdou do finále.

jízda      14

Na silnicích v okolí Paříže jsme se seznámili se zbrusu novým vozem Kia Rio, který se chystá zatopit Škodě Fabia, Peugeotu 206 a dalším autům v segmetu B.

test      18

Jako jedni z prvních v Česku jsme vyzkoušeli nový Mercedes-Benz třídy B vybavený dvoulitrovým turbodieselem CDI a bezestupňovou převodovkou.

srovnávací test      36

Postavili jsme proti sobě tři hodně ostré hatchbacky Volkswagen Golf GTi, Opel Astra GTC 2.0 T a Citroęn C4 VTS. Zvítězí německá tradice, německá inovace, nebo francouzská avantgarda?

test      44

Považujete se za automobilového extremistu, který v autě poslouchá jen motor, miluje ote-vřená auta a pekelně tvrdé podvozky? A s kaipanem jste jeli? Že ne? Tak teprve tenhle exot inspirovaný Lotusem 7 vás opravdu prověří, pojďte se s námi svézt.

... a vše kolem

Servis      20

Přinášíme vám seznam čerpacích stanic, jejichž palivo neprošlo kontrolou České obchodní inspekce a které již dostaly od tohoto kontrolního úřadu pokutu.

Relax      22

V jackpotu Sportky bylo necelých 107 000 000 korun, které vyhrál jeden jediný sázející. Vžili jsme se na chvíli do jeho role a za tuto sumu virtuálně nakupovali auta, která bychom chtěli mít ve své garáži. Nechte se inspirovat nejen notoricky známými značkami Porsche, Ferrari, Lamborghini nebo Aston Martin, ne všechny vozy musí být přece supersporty.

tuning      28

Česká firma Lexani se vrhla do úpravy Volkswagenu Touareg, který vybavila produkty ladičské firmy JE Design. Tento model můžete potkat zcela běžně na našich silnicích.

story      28

Řidiči fialoví vzteky od nekonečného stání v kolonách na dálnici D 1 jistě dávají za pravdu billboardové kampani podél této vyhlášené dálnice. Pojďte se s námi pobavit, pokud tedy je situace na D 1 vůbec k smíchu...

BAZAR      33

Alfa Romeo 164 patří bezpochyby k nejhezčím reprezentantům vyšší střední třídy a je možné ji pořídit za velmi slušné peníze. Na druhou stranu nemají tyto italské vozy pověst nejspolehlivějších. Vyplatí se tedy stošedesátčtyřku pořídit, nebo byste se měli poohlédnout někde jinde?

Lahůdka      34

Jistý Švýcar nebyl spokojený s vozy italské značky Ferrari, tak se rozhodl postavit si vlastní supersport. Jmenuje se Orca a pohání ho vidlicový osmiválec 4.2 Biturbo o výkonu 477 kW, který pochází od Audi.

Patina      40

Jednou za rok se do Alp sjedou ty nejexkluzivnější veterány, aby změřily své síly v tradičním závodě Silvretta Classic. Letos poprvé jsme měli příležitost vytvořit jednu z posádek, a to v téměř nejnovějším voze celého závodního pole – Audi Quattro Turbo z roku 1981.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)