Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

AUTO 7 - 49/2005

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Honda (nejen) do města, to je City. Japonská automobilka vyzvala na souboj konkurenční malé vozy a doufá, že model vyráběný v Turecku osloví východoevropské trhy.

Obsah

Přímo na věc...

PREMIÉRA      6

Honda (nejen) do města, to je City. Japonská automobilka vyzvala na souboj konkurenční malé vozy a doufá, že model vyráběný v Turecku osloví východoevropské trhy.

NOVINKY      8

Známe pětici finalistů české ankety Auto roku, ukážeme vám novou dodávku Volkswagen LT s extrémně kontroverzním designem a koncept Citroęn C Airplay, který oku lahodí mnohem více.

jízda      14

Lexus připravil novou generaci sedanu IS střední třídy s klasickým uspořádání pohonu. V Itálii jsme si vyzkoušeli, jestli se opravdu může poměřovat s premianty tohoto segmentu.

jízda      16

Nový prostředek mimozemských civilizací byl spatřen při testování na jihu Francie. Pozem-šťanům bude nabízen s jedním ze dvou benzinových motorů nebo s turbodieselem i-CTDi.

tajné projekty      18

Předchozí generace modelu Kia Carens nebyla žádným designovým skvostem. Korejci už testují novou generaci, která nabídne místo až pro sedm lidí a se kterou se chystají i na trh v USA.

srovnávací test      20

Srovnali jsem tři kombi střední třídy poháněná turbodiesely o objemu 2,2 litru. Ford Mondeo, Honda Accord a Toyota Avensis se snažily dokázat, že právě oni jsou nejlepší.

TEST      32

Vyzkoušeli jsme čerstvého držitele evropského titulu auto roku s nejslabším turbodieselem. Hodí se tento model jen do města, nebo poskytne dostatek dynamiky i na delších trasách?

srovnávací test      38

Otestovali jsme dvě velké luxusní limuzíny. Jednu se základním benzinovým motorem a druhou se základní naftovou motorizací. Nejvíce jsme se zaměřili na srovnání spotřeby při stejném jízdním režimu.

... a vše kolem

tuning      24

Ladiči všech zemí, spojte se! Vaší mekou byl v minulých dnech německý Essen a my jsme tam nemohli v zastoupení měsíčníku MAXI tuning chybět.

servis      26

Crash testy automobilů přitahují stále více pozornosti. Nová auta se předhánějí v počtu získaných hvězdiček, ale jak jsou na tom ojeté vozy? A jak fungují airbagy „po záruce“?

relax      28

Až se za horizontem vynoří Cadillac Escalade, nemusí jít o sériové SUV. Možná je to jen kabina monster trucku na kolech vysokých jako vaše žena a asi tak 1000x výkonnější.

lahůdka      30

Chtěli jste si k Vánocům koupit Ford GT, ale překáží vám u něj střecha? Nedělejte kompromisy! Genaddi Design vám pod stromeček nadělí roadster GTX1.

prodejní akce      33

Předvánoční shon jako by se prodejců automobilů netýkal. Naopak, na trhu panuje pohoda adventu. Většina výhodných akcí totiž už dávno odstartovala a vy se o nich můžete dozvědět v teple domova.

bazar      37

Malý Fiat Seicento je typickým příkladem toho, jak u levných aut klesá cena pomaleji než u drahých. Nový vůz v akční nabídce není o mnoho dražší než mladá ojetina…

story      42

Příznivci pohonu předních kol a vyznavači zadního náhonu jsou často ve při. Kompromisem budiž pohon všech kol. Ani tato koncepce se však nespokojí s jediným řešením, a tak vám přiblížíme vývoj tzv. čtyřkolek.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)