Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Auto7 - 02/2007

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Značka Jaguar představila v Detroitu studii C-XF, která má hodně napovídat o tom, jak bude vypadat nový model S-Type. U nás se o ní dozvíte více.

OBSAH

Přímo na věc…

PREMIÉRA      6

Značka Jaguar představila v Detroitu studii C-XF, která má hodně napovídat o tom, jak bude vypadat nový model S-Type. U nás se o ní dozvíte více.

NOVINKY      10

Představíme nejrychlejší Opel Corsa všech dob, Citroen ukázal model Picasso v pětimístném provedení a objevily se první fotografie nového Chrysleru Voyager.

TAJNÉ PROJEKTY      14

Německá tuningová firma Brabus připravuje speciální kit pro maličký smart, který by měl být poháněn motorem o výkonu 110 koní. Hyundai testuje miniautomobil, který nahradí model Atos.

SPOTŘEBITELSKÝ TEST      16

Testovanou Škodu Roomster jsme vyzkoušeli v praxi v městském provozu. V čem tkví jeho silné stránky a na jaké slabiny jsme narazili? Jaká jsou naše doporučení z hlediska specifikace vašeho auta?

TEST      18

Otestovali jsme Fiat Punto s motorem 1,3 litru a s novou robotizovanou převodovkou Duallogic. Je to dobré spojení?

TEST      19

Testem prošlo i japonské SUV Subaru Tribeca B9 se sedmimístným uspořádáním. Jak se nám jezdilo s autem vyvinutým primárně pro Ameriku?

SROVNÁVACÍ TEST      20

Obě jsou z Mladé Boleslavi, obě mají přídomek RS a obě mají pod kapotou turbodiesel. Jen ve velikosti se liší. Srovnali jsme Octavii RS s Fabií RS a zdaleka neplatilo, že by menší auto bylo v propastné nevýhodě.

TEST      22

Chevrolet se pouští do terénu, a to s modelem Captiva, který jsme v sedmimístném provedení podrobili testu jak na silnici, tak v terénu. Jaké jsou klady a zápory auta za téměř milion korun?

TEST      32

Otestovali jsme Mercedes třídy A se základním turbodieselem 160 CDI. Jak se nám tato kombinace zamlouvala?

… a vše kolem

KALENDÁŘ NOVINEK      24

Uprostřed časopisu (lze snadno vyjmout) jsme nachystali přehledný kalendář novinek pro rok 2007. S námi budete vědět, jaké automobilové novinky se na nás přivalí v průběhu tohoto roku.

STORY      26

Také čtyřstranové téma jsme věnovali novinkám pro rok 2007. Ukážeme vám, na jaká auta se můžete tomto roce těšit a jak budou vypadat.

BAZAR      30

Alfa Romeo řady 145/146 měla napravit pověst značky jako výrobce poruchových a reznoucích vozů a po modelu 33 vylepšit pozici ve třídě. Bohužel se to nakonec povedlo jen z poloviny.

PRODEJNÍ AKCE      33

Hned zkraje roku připravila řada importérů zajímavá zlevnění na své modely, takže i v lednu můžete koupit mnoho aut se značnou finanční výhodou.

CO JE TO?      37

Firma Ricardo vyvinula inovativní systém rozdělování točivého momentu na poháněné ose s názvem Torque Vectoring, který zvyšuje aktivní bezpečnost podvozku.

LAHŮDKA      38

Výraz interceptor znamená v překladu mimo jiné lapač či stíhačka, což koneckonců vystihuje i nový koncept automobilky Ford s tímto zajímavým jménem. No, řekněte, vozu s pětilitrovým vidlicovým osmiválcem o výkonu 400 koní poodletí opravdu máloco.

RELAX      40

Kdo si myslí, že auto roku je jen jedno, je na velkém omylu. Během roku 2006 proběhlo mnoho anket a vzešlo z nich mnoho ocenění a my jsme připravili zajímavý přehled aut, která se mohou pyšnit nejroztodivnějšími cenami.

ČTENÁŘSKÁ ANKETA      42

Pomozte nám prostřednictvím SMS vybrat nejlepší fotografii roku 2006. Nabízíme vám přehled všech „fot týdne“ z loňských vydání našeho týdeníku.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)