Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Auto7 - 04/2006

redakce AUTO.CZ
Se vzhledem čtvrté modelové řady Škody už je jasno. V předstihu se nám podařilo získat první oficiální fotografii roomsteru a vy ji u nás můžete vidět jako v jednom z prvních motoristických titulů.

Obsah

Přímo na věc...

PŘEDPREMIÉRA      6

Se vzhledem čtvrté modelové řady Škody už je jasno. V předstihu se nám podařilo získat první oficiální fotografii roomsteru a vy ji u nás můžete vidět jako v jednom z prvních motoristických titulů.

PREMIÉRA      8

Nový Lexus LS460 sice bude na silnicích až koncem roku, ale tahle osmiválcová limuzína už si odbyla svou premiéru na detroitském autosalonu.

NOVINKY      10

Co se nevešlo do minulého přehledu z detroitského autosalonu? Kdo získal titul Auto roku v ČR pro rok 2006?

Jízda      15

Za volantem Chevroletu Aveo jsme strávili několik stovek kilometrů, abychom zjistili, jak opodstatněné jsou ambice tohoto nového malého sedanu, který by měl mít příznivou cenu.

tajné projekty      16

Přistihli jsme pečlivě zamaskovaný Renault Twingo a Peugeot 207 SW a variantu kupé-kabriolet.

test      17

Pick-up Nissan Navara nás během testu mile překvapil. Svým chováním na silnici i v terénu.

TEST      18

Ford Fiesta prošel faceliftem, který vnesl do inte-riéru více barev. To by se mohlo líbit především ženám.

TEST      19

To, že je pod nulou, nám nevadí. Plátěná střecha z Mazdy MX-5 šla dolů a my jsme tento nový hravý roadster se zadním pohonem důkladně vyzkoušeli v zimních podmínkách.

TEST      20

Zvládne lehčí terén a na silnici dokáže potrápit i leckterý sporťák – kdo je to? Volvo XC70 s motorem 2.5T.

TEST      21

Když se smíříte s vyšší hlučností tříválcového turbodieselu 1,4 litru, je Škoda Fabia Combi téměř ideálním českým rodinným autem.

TEST      22

Jako jedni z prvních v Česku jsme prověřili vlastnosti nové Toyoty Yaris s motorem 1,3 litru.

... a vše kolem

tuning      24

Jak se upravuje ferrari, to nám názorně ukazuje firma Hamann poladěným modelem F430. Je libo obdobné výkony jako u ferrari, ale toužíte po limuzíně? Pak je pro vás tou jedinou správnou volbou Mercedes S65 AMG.

Patina      26

Chcete vědět, jaký byl nejprodávanější sportovní vůz v italské historiii? Vyráběl se téměř dvacet let a jeho jméno je Fiat 124 Spider.

STRES      28

Spousta lidí je bere jako samozřejmost – svodidla. Jaké jsou jejich typy a čím se od sebe liší?

SPORT      30

Dakar 2006 skončil. Náš africký reportér se vrátil zpátky do české zimy a připravil závěrečné shrnutí této extrémní rallye, která se ani letos bohužel neobešla bez obětí.

BAZAR      32

Pokud se o Citroęn XM dobře staráte, bude vám i po letech spolehlivě sloužit. Když vybíráte v bazaru, poradíme vám, na co si dát největší pozor.

PRODEJNÍ AKCE      33

Prodejci nových vozů nelení a i v lednu nabízejí spoustu zajímavých slev, kterými motivují zájemce ke koupi toho kterého modelu.

CO JE TO?      37

Motory jsou stále silnější, ale převodovky mají občas problém tuto sílu zvládnout. Firma Xtrac přichází s řešením, které si poradí se silou 1100 Nm.

lahůdka      38

Chevrolet na autosalonu v Detroitu představil koncept oživující legendární model Camaro. Až tohle auto bude brázdit silnice, to bude podívaná.

SERVIS      40

Stejně jako vloni, i letos vám přinášíme velký přehled výsledků nezávislého testu kvality sedadel v nových autech. Některá auta ze zhruba 180 testovaných nelze zrovna doporučit…

redakce AUTO.CZ