Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Auto7 - 16/2005

redakce AUTO.CZ
Nový Seat León se již za měsíc objeví na autosalonu v Barceloně. Stejně jako první generace bude i novinka hodně orientovaná na zákazníky se sportovním srdcem.

Obsah

Přímo na věc...

PREMIÉRA      6

Nový Seat León se již za měsíc objeví na autosalonu v Barceloně. Stejně jako první generace bude i novinka hodně orientovaná na zákazníky se sportovním srdcem.

novinky      8

Automobilka MG se dostala do existenčních problémů a hrozí jí krach. Seznámíme vás s nejnovější kolekcí jízdních kol od značky Škoda a také jsme objevili nový model od Hondy, který se představí v Japonsku.

jízda      12

Ford přichází s třetí modelovou řadou focusu, tentokrát v provedení sedan. Za jeho volant jsme se poprvé posadili v Německu.

tajné projekty      14

Citroęn už chystá další karosářskou verzi modelu C4. Tušíte správně, jde o velkoprostorový model Picasso. V testovací fázi se už nachází i nové mini.

test      15

Jak si poradí turbodiesel o objemu 1,6 litru s rodinným Volvem V50?

jízda      16

Do Španělska jsme se tentokrát vypravili, abychom tam poprvé otestovali nový Peugeot 1007.

test      18

Třídveřová varianta Citroęnu C4 vypadá ještě sportovněji než pětidveřová verze. Coupé jsme podrobili prvnímu testu s motorem 1.6 HDI.

TEST      20

Čtyřválec o objemu 2,2 l v Peugeotu 407 SW, to nezní špatně. Jak jsme byli spokojení?

test      21

V praxi jsme otestovali světovou novinku - bezkontaktní automatické zabezpečení Safetronic CS1.

TEST      27

Mnoho rozruchu jsme v ulicích způsobili s Chryslerem 300C v provedení kombi. Pod jeho kapotou pracoval šestiválec o objemu 3,5 l.

...a vše kolem

tuning      22

Firma Carlsson si vzala do svého hledáčku působivý Mercedes CLS. Po úpravách disponuje výkonem 560 koní a dokáže se prohánět rychlostí až 320 km/h! A úpravce Mattig si už stačil připravit sportovní kit pro nové BMW řady 3.

bazar      28

Nissan Almera sice není jako ojetina po vzhledové stránce moc přitažlivý, ve štychu vás ale nenechá. V čem jsou jeho silné a slabé stránky?

prodejní akce      29

Jaro je už snad v plném proudu a prodejci se předhánějí v nabídkách akčních modelů a nejrůznějších slev. Kompletní přehled najdete opět na našich stránkách.

co je to?      33

Peugeot 407 je po technické stránce docela složitým automobilem. Pod drobnohledem se podíváme na některá technická řešení, která peugeotu přinesla nejen pohodlnější svezení, ale i větší bezpečnost.

lahůdka      35

Bentley Continental Flying Spur je nejen nejrychlejším sériovým sedanem v historii automobilky, ale i na světě. Rychlost 312 km/h u něj nepředstavuje žádný problém.       

anketa      36

V posledním základním kole naší soutěže o Nejlepší reklamu na auto v ČR, se utkají reklamy značek Honda, Hyundai, Renault, Jeep, Seat a Peugeot.

patina      38

U zmíněných značek se vrátíme do historie, abychom zjistili, jak vypadala reklama těchto automobilek před několika desítkami let.

téma      40

Co čeká a nemine mladoboleslavskou Škodovku v několika příštích letech? Dlouhou dobu jsme shromažďovali veškeré dostupné informace, zprávy, dohady i domněnky, abychom dali dohromady celkový obraz budoucnosti domácí automobilky.

redakce AUTO.CZ