Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Auto7 - 39/2005

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Obří audi má čáku na dominantní postavení na trhu luxusních SUV. Audi Q7 přerostlo nejen konkurenty, ale i hranici pěti metrů. Sedmička v názvu signalizuje až sedm cestujících, když jich bude méně, tak je mamutí zase prostor pro zavazadla…

Obsah

Přímo na věc...

PREMIÉRA      6

Obří audi má čáku na dominantní postavení na trhu luxusních SUV. Audi Q7 přerostlo nejen konkurenty, ale i hranici pěti metrů. Sedmička v názvu signalizuje až sedm cestujících, když jich bude méně, tak je mamutí zase prostor pro zavazadla…

NOVINKY      8

Amerika se přizpůsobuje – Cadillac představil nový sedan střední třídy, pod jehož kapotou by se měl objevit i turbodiesel. Číňané rovněž zachycují módní trendy – ve Frankfurtu ukázali i „šikmooké“ SUV. A český podzimní trh obohacuje řada novinek…

tajné projekty      14

Špionážní snímky nástupce modelu Kia Cerato jsou zajímavé také z toho důvodu, že je to první kia vyvíjená v Evropě a hlavně – vyrábět se bude v Žilině.

test spotřeby      16

Drahota pohonných látek učinila spotřebu ještě důležitějším faktorem při rozhodování o koupi vozu. Náš test vozů s benzinovými motory má naznačit, s jakými průměry můžete počítat v různých segmentech automobilové nabídky.

test      28

Chcete být nápadní? Tak si kupte Alfu Romeo 159 2.2 JTS. Při našem prvním testu se ohlédl snad každý druhý a řidiči nám dávali přednost, jen aby si vůz pořádně prohlédli. Zajímají vás dojmy? Listujte na stranu 28.

TEST      30

Když si báječnou šestimístnou Hondu FR--V vezme báječný turbodiesel oceněný titulem „motor roku“, je to opravdu báječnej život jak v písničce.

TEST      42`

Ze tří vizuálně velice podobných modelů značky Seat (Altea, Toledo, Leon) je ten poslední nejsportovnější. Potvrdil to i náš test?

... a vše kolem

tuning      24

Nápady a výrobky deseti firem proměnily pod vedením specialisty na úpravu podvozků, firmy Vogtland, Volkswagen Golf IV GTI v lahůdku všech lahůdek.

STORY      26

Víte, že kromě automobilky Škoda máme v Česku ještě další výrobce. Neříkejte Kolín a TPCA, vyslovte jména jako Kaipan, MTX nebo Gordon…

kupujeme nové      32

Ve Frankfurtu byl představen nový Fiat Punto, takže dosavadní model můžete ještě před jeho příchodem na trh koupit za obzvlášť výhodných podmínek.

relax      34

Hmotnost 500 tun, třeba i 72 kol, brzdná dráha při stokilometrové rychlosti rovný kilometr. Australský kontinent brázdí vlaky na pneumatikách.

PRODEJNÍ AKCE      35

K poslednímu dni měsíce září končí řada slevových akcí. Chtělo by to věšteckou kouli, protože importéři nejspíš přijdou s novými – budou ale stejně výhodné? Dočtete se za týden v naší pravidelné rubrice, v níž mapujeme výhodné nabídky na trhu nových automobilů.

lahůdka      40

Boxster pro každodenní použití. I tak lze představit novinku automobilky Porsche nesoucí jméno z říše zvířat: Cayman. Co umí krokodýl s logem Porsche?

co je to?      44

Jako v bavlnce bude sedět řidič, pokud má v autě pneumatický systém Bosch upravující pomocí vzduchových polštářků prostor sedadla. Další technické novinky: dvojitý airbag Toyoty, dešťový senzor Hella, nový filtr pevných částic.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)