Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autobusy značek MAN a Neoplan na veletrhu Busworld 2019

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Společnost MAN Truck & Bus návštěvníkům veletrhu Busworld 2019 nabízí pestrou přehlídku autobusů značek MAN a Neoplan.

Busworld se přestěhoval ze svého tradičního působiště v belgickém Kortrijku a největší evropský veletrh autobusů a autokarů se v letošním roce odehrává ve dnech od 18. do 23. října v Bruselu. Společnost MAN Truck & Bus zde jako tradiční vystavovatel nechybí a představuje široké portfolio městských a meziměstských autobusů, autokarů a minibusů značek MAN i Neoplan.

Autobusy pro městský provoz reprezentuje u značky MAN nová generace modelové řady Lion’s City, kterou v Bruselu zastupuje několik vozidel. Mezi nejzásadnější z nich patří elektrobus Lion's City E, jehož pohonný systém disponuje nejvyšším výkonem 270 kW a dojezd na jedno nabití se pohybuje kolem 200 km nebo až 270 km.

MAN na veletrhu Busworld 2019 poprvé vystavuje městský autobus Lion's City 19 EfficientHybrid s celkovou délkou 18,75 metrů, jehož hybridní pohonný systém využívá vznětový motor D1556 LOH s výkonem 265 kW, který splňuje emisní normu Euro 6d, platnou od 1. září 2019.

MAN Lion’s Intercity se sedadly pro 53 cestujících má představovat ideální řešení pro meziměstský provoz. Na veletrhu Busworld 2019 se tento autobus poprvé představuje s přeplňovaným vznětovým šestiválcem o objemu 9,0 l s označením D1556 LOH a nejvyšším výkonem 265 kW.

MAN Lion's Coach, zastupující zájezdové autobusy se v Bruselu představuje v provedení s celkovou délkou 13,0 m, sedadly pro 48 cestujících, výtahem a prostorem pro dva invalidní vozíky. Dvounápravové vozidlo je osazeno motorem D2676 LOH o výkonu 346 kW s maximálním točivým momentem 2400 N.m. Tento autobus je vybaven dvanáctistupňovou převodovkou MAN TipMatic Coach.

MAN eTGE Combi a MAN TGE City představují na veletrhu Busworld 2019 nejmenší zástupce své značky. První jmenovaný je zároveň nejmenším elektrickým vozidlem pro dopravu osob v nabídce značky MAN a k jeho pohonu slouží elektromotor o výkonu 100 kW a točivém momentu 290 N.m. Druhý uvedený model je speciálně pro městský linkový provoz navržený nízkopodlažní minibus s technikou lehkého užitkového modelu TGE.

Neoplan v Bruselu reprezentují zájezdové autobusy s luxusně vybavenými interiéry. Menším z nich je Tourliner L s komfortními sedadly pro 35 cestujících a motorem D26 s výkonem 346 kW a automatickou převodovkou MAN TipMatic Coach. Větším je patrový elegán Skyliner se sedadly pro až 76 cestujících a motorem D2676 LOH o výkonu 375 kW, spolupracujícím s dvanáctistupňovou automatickou převodovkou MAN TipMatic Coach.

Zdroj: MAN Truck & Bus

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme