Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autodrom Most zve na Den Bezpečnosti, nabídne výstavu i zajímavé zážitky

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Návštěvníci akce se mohou těšit na autoshow s účastí Policie ČR, jízdu na polygonu, jízdu na závodní dráze a mnoho dalšího. Vstup na akci je zdarma.

Autodrom Most, ve spolupráci se společností Orlen, zve veřejnost na Den Bezpečnosti, který se uskuteční v sobotu 22. října 2022. Připraven je bohatý program, ve kterém si na své přijdou prakticky všichni – chodci, cyklisté i řidiči profesionálové. Pořadatelé si přitom nachystali aktivity jak pro nejmenší, tak i starší návštěvníky.

Veřejnosti zdarma přístupná akce nabídne například výstavu techniky Policie ČR, včetně nových služebních vozů Ferrari, BMW a dalších. Městská policie Most pak na místě vystaví svou techniku a připravena bude i laserová střelnice. Svou techniku ale kromě policistů vystaví i Hasičský záchranný sbor.

Na dětském dopravním hřišti budou připraveny dopravně vzdělávací a zábavné aktivity pro nejmenší pod dohledem zkušených instruktorů, zatímco starší návštěvníci budou moci projít školením první pomoci, nebo si vyzkoušet simulátor převrácení při dopravní nehodě. Na místě se objeví také BESIP tým.

Video se připravuje ...

Řidiči pak jistě ocení především možnost jízdy na závodní dráze za symbolickou cenu 10min/200 Kč, možnost zakoupení jízdy v závodním speciálu OCR, workshopy se sportovním instruktorem nebo možnost osobního koučinku od sportovního instruktora.

Na polygonu pak budou připraveny ukázkové kurzy bezpečné jízdy, během kterých si řidiči budou moci vyzkoušet aquaplaning, simulaci smyků na hydraulické kyvné desce a připraven bude také kopec s kluznou plochou pro nácvik rozjezdů, brzdění nebo průjezdů zatáčkou. 1,5hodinový kurz vyjde na 500 korun.

Kromě různých aktivit a výstavy techniky policistů a hasičů se návštěvníci mohou těšit také na taxi jízdy v nákladních vozech Mercedes-Benz, Orlen arénu, prezentaci značky Kia nebo leteckou show Marka Hyky. Na místě proběhne také finále oblíbené soutěže veřejnosti The Most Challenge.

Bližší informace, včetně časového harmonogramu a možnosti objednat ukázkové jízdy či jízdy v závodním speciálu OCR během polední pauzy, jsou umístěny na stránkách mosteckého autodromu.

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - pradeda777
21. 10. 2022 08:50
Výstava výsledků korupce
nebrat.... :no:
20. 10. 2022 07:52
Přejeme příjemný výlet ve Ferrari....
.... a bacha, už to může klouzat....