Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Texaská policie ukázala svůj Challenger Hellcat s výkonem 1080 koní, zabavila ho závodníkovi

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Původní majitel vozu se pokoušel policii ujet, to se mu však nepodařilo, auto mu bylo zabaveno a soudce ho věnoval policii.

Policisté z oblasti jihovýchodního Texasu se pochlubili služebním vozem, který se bude v jejich flotile rozhodně vyjímat. Jedná se totiž o upravený Dodge Challenger SRT Hellcat Redeye, jehož původním vlastníkem byl silniční závodník.

Tomu se povedlo vyladit 6,2litrový kompresorem přeplňovaný motor V8 z původních 707 koní až na 1080 koní, ani to mu však příliš nepomohlo. Policisté řidiče zpozorovali při nebezpečných silničních závodech a následně se ho rozhodli pronásledovat. Challenger jim sice ujížděl rychlostí až 258 km/h a jeho řidič ohrožoval okolní provoz, přesto nakonec neujel.

Vůz byl řidiči zabaven v dubnu 2021 a soudce následně rozhodl o jeho propadnutí státu, který pro něj našel využití u Texaského úřadu pro veřejnou bezpečnost (DPS). „Dodge Hellcat o výkonu 1080 koní se od úprku před strážci zákona v Harris Co. dostal až k chytání zločinců všude, kde se v Texasu pohybuje,“ uvedlo texaské oddělení DPS na Facebooku.

Video se připravuje ...

Propadnutí výkonných sportovních vozů policii přitom není ničím výjimečným, ostatně v Česku můžeme připomenout nedávno představené služební Ferrari. Podobné vozy se však obvykle používají spíše k propagaci, než ke skutečnému chytání zločinců. V Texasu však zřejmě berou nasazení vozu do ostré služby naprosto vážně.

Ostatně jak je u zdejších policejních vozů zvykem, i služební Challenger dostal černo-bíle policejní barvy a náležité označení. Výstražná světla jsou sice skrytá, při rozsvícení jsou však dobře patrná ze všech stran. Uvnitř pak nejspíš nebude chybět typické policejní vybavení, včetně radaru, vysílačky a další techniky, která policistům usnadňuje práci.

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
4. 10. 2022 13:48
Nejlepší policejní auto
Hellcat rulezz