Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Automobilka Ferrari ve čtvrtletí zvýšila hrubý provozní zisk i celoroční výhled

ČTK
Diskuze (0)

Italský výrobce luxusních aut Ferrari ve třetím čtvrtletí zvýšil hrubý provozní zisk (EBITDA) o 12 procent na 371 milionů eur (9,5 miliardy Kč).

Automobilka tak překonala očekávání analytiků a ve své výsledkové zprávě dnes také zvýšila celoroční výhled zisku.

Ferrari se těší rekordnímu příjmu objednávek po celém světě, zejména v Číně a ve Spojených státech, řekl šéf společnosti Benedetto Vigna. Jde o první výsledky hospodaření pod jeho vedením.

Analytici očekávali, že hrubý provozní zisk dosáhne za uplynulé čtvrtletí 365 milionů eur. Tržby v období od července do září firma zvýšila o 19 procent na 1,05 miliardy eur.

"Příznivé výsledky za třetí čtvrtletí jsou důležitým krokem k revizi výhledu na rok 2021 směrem vzhůru," uvedl Vigna. Celoroční hrubý provozní zisk nyní automobilka odhaduje na 1,52 miliardy eur, zatímco předtím jej prognózovala v rozmezí 1,45 miliardy až 1,50 miliardy eur.

Společnost nicméně zaujala opatrný postoj k celoročním tržbám, které dříve odhadovala na 4,3 miliardy eur. Tento výhled sice podnik nezměnil, připustil ale, že by tržby za celý letošní rok mohly být nižší.

Akcie Ferrari na burze v Miláně po poledni odepisovaly více než dvě procenta, později ale ztrátu zmírnily na méně než půl procenta a prodávaly se zhruba za 210 eur. Držely se tak blízko dosavadního rekordu, který je na 211 eurech.

ČTK
Diskuze (0)

Doporučujeme