Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Automobilka Volvo se kvůli pandemii v pololetí propadla do ztráty

ČTK
Diskuze (6)

Švédský výrobce osobních automobilů Volvo Cars se v prvním pololetí propadl do ztráty. Pandemie nemoci covid-19 totiž dočasně zavřela výrobní závody, narušila dodavatelské řetězce a snížila poptávku po autech.

Provozní ztráta za leden až červen činila 989 milionů švédských korun (SEK; 2,6 miliardy Kč) ve srovnání se ziskem 5,52 miliardy SEK ve stejném období loni. Ve druhé polovině roku ale společnost očekává oživení.

Výnosy klesly o 14 procent na 111,8 miliardy SEK (288,8 miliardy Kč). Automobilka dodala, že ve druhém čtvrtletí se vrátila k solidnímu růstu v Číně a podobný obrat očekává i v USA a v Evropě.

Video se připravuje ...

"Pokud se trh zotaví, jak předpokládáme, tak očekáváme, že objem prodeje se vrátí na úroveň, jakou jsme viděli v druhé polovině roku 2019. Je také naší ambicí vrátit se na stejnou úroveň zisku a toku peněz," uvedl generální ředitel Haakan Samuelsson.

Oživení na trhu umožnilo automobilce obnovit výrobu téměř ve všech jejích továrnách. Výjimkou je jen závod v Jižní Karolíně, napsala agentura Reuters.

Volvo Cars vlastní od roku 2010 čínská automobilka Geely, která ho koupila od amerického automobilového koncernu Ford Motor. Ford převzal Volvo Cars v roce 1999 od švédské skupiny Volvo, která se teď soustředí na výrobu nákladních vozů.

ČTK
Diskuze (6)

Doporučujeme

Avatar - Hammunasakra
23. 7. 2020 20:18
Re: HLAVNE MAXIMALKA 180 !!!
Jj ten https://www.csfd.cz/…prchlik/prehled/ se mi kdysi taky líbil :yes: :-)
Avatar - Hammunasakra
23. 7. 2020 19:31
Re: HLAVNE MAXIMALKA 180 !!!
Půl hoďky v kuse poskakování na omezení? Nojo je to tam fakt drsný https://www.idnes.cz/…brno-zpravy_krut :D
Avatar - Hammunasakra
23. 7. 2020 18:20
Re: HLAVNE MAXIMALKA 180 !!!
Kolikrát a kde a na jak dlouho si jel třeba poslední rok víc? ;-)