Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Automobilový trh v USA v říjnu výrazně oživil

redakce AUTO.CZ
Diskuze (14)
Americký automobilový trh v říjnu po zářijovém poklesu navzdory ochromení vládních úřadů výrazně oživil.

Americký automobilový trh v říjnu po zářijovém poklesu navzdory ochromení vládních úřadů výrazně oživil. Silně rostl prodej vozů všech tří domácích výrobců General Motors (GM), Ford a Chrysler.

Odbyt vozů GM v meziročním srovnání vzrostl o 15,7 procenta na zhruba 226.400 kusů, a překonal tak očekávání. Ford zvýšil prodej o 14 procent a Chrysler o 11 procent. Nadále silně rostla poptávka po typicky amerických velkých pick-upech, jako je Ford řady F nebo Chrysler Ram. Z dalších automobilek prodávajících na americkém trhu o sedm procent vzrostl odbyt vozů jihokorejské Hyundai. Naopak prodej vozů německého Volkswagenu dál klesá a v říjnu se propadl o 18 procent. Nepotvrdily se tudíž obavy, že uzavření vládních úřadů v první polovině října trh ochromí. "Očekávalo se, že zákazníci budou vyčkávat," řekl agentuře Reuters Alec Gutierrez ze společnosti Kelley Blue Book. Podle něj ale trh podpořila odložená poptávka a dostupnost úvěrů.

Analytici v průměru očekávají, že v říjnu se prodej zvýšil celkově o 12 procent na zhruba 1,22 milionu. V září se prodej osobních a užitkových automobilů ve Spojených státech snížil o 4,2 procenta na 1,14 milionu a zaznamenal první meziroční pokles za více než dva roky. Celoroční tempo prodeje kleslo ze srpnového téměř šestiletého maxima 16,1 milionu na 15,4 milionu vozů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (14)
5. 11. 2013 22:04
Amíci začínajú konečne chápať ...
... a pomaly sa pripravujú na armagedon!
5. 11. 2013 21:58
Re: Nová znacka v USA
V nalepenych logach Dodge problem nevidim. Ja som ale videl chumaja, co si na stare Sorento dal dopredu BMW ladvinky. A blbov z Bratislavy, co si na Landcruisery nalepili dozadu 4Motion. Ze aka recesia!
5. 11. 2013 21:49
Re: Nová znacka v USA
barichello, neviem o com to tocis? [odkaz]
Avatar - Barrichello
5. 11. 2013 08:43
Re: Nová znacka v USA
Corvette se jemnuje jen Corvette v evropě....v USA je to stále Chevrolet Corvette......

Viper je to samé jak RAM - prostě Fiat >:D
Avatar - Parda71 (BMWfans)
4. 11. 2013 17:47
Re: Nová znacka v USA
Amíci jsou vůbec na tohle experti, viz odtržení Corvetty nebo Vipera od svých původních značek.