Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Avia představila prototyp hasičského vozidla CAS 15 M1R 3000/200

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Avia Motors s.r.o. pokračuje v návratu nákladních vozidel značky Avia na domácí i zahraniční trhy a představila prototyp hasičského vozidla CAS 15 M1R 3000/200, který stojí na podvozku rady D Euro 5.

Společnost Avia Motors s.r.o. se v současnosti ve svém podniku v Přelouči věnuje sériové produkce nákladních vozidel značky Avia a zároveň pracuje na rozšiřování nabídky jejich provedení.

V září roku 2017 společnost Avia Motors s.r.o. představila vozidla Avia řady D pod obchodním názvem Initia v provedeních splňujících emisní normy Euro 5 6 s přepracovaným designem čelních partií kabiny a konfigurací podvozků 4x2.

Dalším krokem společnost Avia Motors s.r.o. se stalo na začátku dubna letošního roku uvedení provedení Avia D 120 ve verzi 4x4 na trh. Tato konfigurace podvozku je vhodná do středního a lehkého terénu, pro sektor zemních prací, a také komunálních služeb.

Na provedení s pohonem obou náprav navázala koncem dubna letošního roku verze s prodlouženou kabinu Crew Cab s interiérem, který vedle řidiče pojme ještě šest pasažérů. Ve své původní podobě měla tato kabina jako Squad Series premiéru již na podzimním autosalonu v Hannoveru v roce 2012, ale letos se představila s novým designem svých předních partií.

Čerstvou novinkou se značkou Avia je nyní prototyp hasičského vozidla CAS 15 M1R 3000/200, na podvozku Avia D120 4x4 s prodlouženou kabinou Crew Cab, který si mohla veřejnost poprvé prohlédnout již v druhé polovině letošního srpna na akci Pyrocar.

Tento prototyp využívá již zmíněný podvozek Avia D120 4x4 o rozvoru L, což znamená 3900 mm, který je osazen motorem Cummins ISB 4,5 v emisní třídě Euro V a prodlouženou kabinou s uspořádáním interiéru 3+2+1.

Hasičská nástavba je vyrobena z polypropylenu a vybavena redukovanou výbavou, s osvětlením v provedení LED. Redukovaná výbava je rozmístěna na modulárním systému polic a výsuvů vyrobených z lehkých kovových slitin.

Prototyp je výsledkem spolupráce společností Avia Motors s.r.o. a Karbox, patřících pod křídla průmyslového holdingu Czechoslovak Group. Podle materiálů společnosti Avia Motors s.r.o. je určen především pro dobrovolné jednotky hasičů a s ohledem na vlastní rozměry je vhodný pro zásahy v městské zástavbě nebo v historických centrech.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)