Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aznom Palladium chce být luxusním sedanem do terénu. Nabídne prý 680 koní

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Italská společnost Aznom Automotive chystá jedno hodně zvláštní auto. Představte si něco na způsob Rolls-Royce do terénu. Ale nikoli vůz ve stylu modelu Cullinan.

Italové totiž nemají v plánu výrobu majestátního SUV, místo toho vyvíjejí prapodivného a opulentního křížence luxusní limuzíny a vozu na zvýšeném podvozku. Jmenovat se bude Palladium.

Představu, jak Palladium bude vypadat, si zatím můžeme udělat jen z několik zveřejněných ilustrací. Aznom každopádně slibuje vůz dlouhý šest metrů a velký podíl ruční práce při výrobě.

Uvolněné obrázky naznačují příď s výraznou maskou chladiče, velkou kabinu a záď s úzkými světlomety. Zatím nevíme, jestli Palladium po vzoru Rollsu dostane sebevražedné dveře, ale zato si můžeme všimnout opravdu tlustého C sloupku.

Záhadou zůstává i použitá technika. Společnost Aznom na sebe kdysi upozornila přestavbou pick-upu RAM 1500 na sedan, takže se dá očekávat, že něco podobného předvede i tentokrát. Napovídá tomu možná i poloha a tvar zmíněného C sloupku.

Pod kapotou se má každopádně ukrývat dvěma turbodmychadly přeplňovaný motor, zřejmě V8, o výkonu 680 koní. A chystají se dvě verze - s pohonem zadních, nebo všech kol.

Ve finální podobě by se model Palladium, jako výsledek projektu odstartovaného před dvěma lety, měl ukázat v září.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme