Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aznom proměňuje běžný pick-up Ram 1500 v luxusní SUV sedan

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Společnost Aznom Automotive se rozhodla, že po čase opět rozvíří vody automobilového světa a představuje svou vlastní představu o luxusním SUV na základech tradičního amerického pick-upu.

Italská společnost Aznom Automotive si před lety pohrála s exteriérem i interiérem modelu Defender značky Land Rover a ještě před tím stála za proměnou Chevrolet Corvette Z06 v šokující Castagna Aznom.

Nejnovější dílo této firmo, které ve svém pojmenování Atulux ukrývá zkratku pro All Terrain Utility Luxury, na první pohled nepůsobí nijak odvážně nebo radikálně a vlastně jen vyvolává dojem, že korba pick-upu dostala trochu divně tvarovaný kryt.

Bližší pohled ovšem odhalí, že mezi korbou a kabinou chybí tradiční mezera a všechny povrchové panely karoserie na sebe plynule navazují. Společnost Aznom Automotive totiž provedla proměnu pick-upu Ram 1500 ve čtyřdveřový sedan skutečně důkladně.

To ostatně velmi dobře odhaluje interiér vozu, který je na stejné úrovni jako u nejluxusnějších limuzín současnosti. Spojení korby s kabinou a prodloužení střechy totiž umožnilo výrazně zvětšit prostor v interiéru v podélném směru, z čehož samozřejmě profitují cestující na dvojici samostatný zadních sedadel.

Vedle výrazného prodloužení prostoru pro zadní cestující se Atulux pyšní především zde použitími materiály a prvky výbavy. Samozřejmostí je zde obložení pravým dřevem, čalounění vybranou kůží v kombinaci s Alcantarou. Nechybí zde chladnička na šampaňské a dokonce ani kávovar.

Cestujícím mají k dispozici výkonný multimediální systém s dvojicí 17palcových LED displejů usazených pod stropem, na nichž lze sledovat televizní kanály nebo je využít při přehrávání DVD či hraní her, které umožňuje X-Box ukrytý ve středovém tunelu. Kvalitní zvukový doprovod zajistí audio systém s výkonem 1200 W a deseti reproduktory.

Pro dosažení co nejvyššího cestovního komfortu je Atulux vybaven vzduchovým odpružením a důkladně přepracovaným odpružením. Více než dostatečnou dynamiku pak má zajistit atmosférický vidlicový osmiválec Hemi o objemu 5,7 l a výkonu 295 kW (401 k).

Společnost Aznom Automotive si Atulux v podobě, v níž jej představuje, cení na 220.000 eur bez DPH (zhruba 5.650.000 Kč) a její kreace může být ideálním vozem pro movité zákazníky, toužící po luxusním SUV, s nímž nebudou přitahovat takovou pozornost jako v případě vozů značek Rolls-Royce či Bentley.

Video: Aznom Automotive/Carscoops

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)