Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BAC plánuje hybridní hyperauto, rychlejší než McLaren a Ferrari

Michal Fokt
Diskuze (0)
Malá britská firmička chce otřást světem hybridních hyperaut a vytvořit vůz, jenž schopnostmi vymaže všechny dosavadní pokusy Porsche, Ferrari a McLarenu.

Británie je zemí, zaslíbenou malovýrobcům sportovních aut. Existují jich zde celá řada, čas o času nějaký nový vznikne, ale málokdy s ostudou skončí. Jedním z posledních takových příkladů je firma BAC. Přišla se zdánlivě nesmyslným počinem monopostem se silniční homologací a označením Mono, zaměřeným nekompromisně na radost z jízdy, nekalenou přítomností spolujezdce. To přece nemůže být životaschopné...

A vidíte to - Briggs Automotive Company funguje už osm let. A nejen to, firma chce rozšířit portfolio. Kupodivu nikoli o SUV, ale o hybridní hyperauto! A ne ledajaké, mělo by prý svými schopnostmi zahanbit současné ikony Ferrari LaFerrari, Porsche 918 Spyder a McLaren P1. Ba co víc, dokonce i okruhový speciál McLaren P1 GTR!

Jinými slovy - jeho největším konkurentem by měl být projekt Astonu a Red Bullu AM-RB 001, respektive Mercedesu-AMG Project One. Auto je teprve v rané fázi vývoje, ale už nyní je jisté, že půjde o dvoumístný vůz s uzavřeným kokpitem. Cena by se měla pohybovat za hranicí 25 milionů korun.

Michal Fokt
Diskuze (0)