Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley Continental GT3 přijede i ve verzi pro silniční provoz

David Bureš
Diskuze (1)
Na základech Bentley Continental v budoucnu vznikne přímý rival Ferrari F12berlinetta.

V Paříži představený Bentley Continental GT3 je v současnosti určen pouze pro závodní tratě, to se však v budoucnu změní. V plánech britské automobilky je totiž varianta tohoto vozu, která bude homologována pro silniční provoz.

Bentley se v současnosti rozhoduje, jaký motor se pod kapotou silničního provedení Continentalu GT3 objeví.

Protože se bude jednat o vrcholnou verzi tohoto auta, je pravděpodobnější použití šestilitrového dvanáctiválce do W. Možností je ale také použití čtyřlitrového vidlicového osmiválce twin-turbo.

Výkon je však jasný, měl by atakovat hranici 515 kW (700 k). Tak výkonné je například Lamborghini Aventador LP700-4 s uprostřed uloženým dvanáctiválcem. Britský vůz však zacílí spíše na Ferrari F12berlinetta, které nabízí výkon dokonce 544 kW (740 k).

Závodní Continental GT3 má sice pohon zadních kol, sériová verze ale zřejmě použije pohon všech kol jako ostatní členové rodiny Continental.

Vzhled bude vycházet z letos představeného Continentalu GT3, nebude však tak radikální. Interiér sice nebude tak luxusní jako u ostatních Continentalů, rozhodně ale nebude spartánský jako v závodním autě. Ve výbavě se patrně neobjeví ochranná klec.

Automobil by se v budoucnu mohl stát nástupcem verze Supersports. Jeho cena by se měla pohybovat okolo částky 200.000 liber (v přepočtu cca 6,2 milionu korun).

Automobilka z Crewe plánuje výrobu zhruba 300 exemplářů silniční varianty Continentalu GT3. Vůz by se měl vyrábět 12 měsíců v průběhu let 2014 a 2015.

David Bureš
Diskuze (1)
7. 10. 2012 21:18
váha
stejně to dopadne jako ostatní continentaly vs. supersporty ... bude to nekompromisně mastodontní těžká kráva .... když dělaj luxusní kupé, ať ho dělaj dál ....