Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley Mulliner láká na premiéru nového GT Bacalar, inspirací mu byl exkluzivní koncept

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Ženevský autosalon se stanem místem premiéry nového exkluzivního Grand Toureru Bentley z dílny Mulliner.

Ženevský autosalon se kvapem blíží a automobilky začínají stále aktivněji upozorňovat na novinky, které zde představí. Například Bentley tak odhalilo první trailer na nové GT z dílny Mulliner, které ponese název Bacalar.

Záhadný vůz, jehož jméno bylo odhaleno společně s krátkým pohledem na kousek karoserie, by mělo „představovat Grand Touring v nejúžasnější podobě,“ jak uvádí značka v tiskové zprávě. Co si pod tím ale můžeme představit?

Celkem dobrým vodítkem je koncept Bentley EXP 100 GT, prezentovaný v srpnu minulého roku, který měl designérům posloužit jako inspirace. Krátký pohled na karoserii v traileru přitom téměř odpovídá pohledu na zadní část výše zmíněného konceptu, tedy na střešní linku pozvolna přecházející v záď.

Video se připravuje ...

Pravděpodobně se tak dočkáme nesmírně elegantního a možná i lehce futuristického stroje, který by měl být podle informací od automobilky postaven ikonickou karosárnou z „udržitelně a eticky získaných materiálů.

Nikde však nenacházíme žádnou zmínku o pohonné jednotce, proto se pojďme na chvíli vrátit zpátky ke konceptu EXP 100 GT. Ten měl být vizí pro ultra-luxusní GT pro rok cca 2035, čemuž odpovídala i plně elektrická pohonná soustava se schopností akcelerovat z 0 na 96 km/h za 2.5 sekundy a dosáhnout maximální rychlosti okolo 300 km/h.

Nový Mulliner Bacalar se však představuje s patnáctiletým předstihem, takže je dost pravděpodobné, že se inspiruje pouze designem. Pod kapotou by se pak mohla zabydlet například pohonná jednotka z tradičního Continentalu GT, tedy například dvakrát přeplňovaná šestilitrová W12 o výkonu 467 kW s točivým momentem 900 Nm. To je však pouze odhad.

Současně také hádáme, že cena poroste do astronomických výšin. Jak totiž automobilka prozradila, požitek z řízení Bacalaru by měl být dostupný jen velmi omezenému počtu lidí. Na konkrétnější informace si však budeme muset počkat do začátku ženevského autosalonu, který startuje 3. března.

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Doporučujeme

15. 2. 2020 12:29
Reklama, reklama...
Nie je vam to trapne dat pred kratucke video 2 reklamy, ktore su podstatne dlhsie ako samotne video? :no: