Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley Mulsanne Diamond Jubilee uctí 60 let vlády britské královny

Diskuze (4)
60 kusů limitované edice připomíná výročí britské královny Alžběty II., premiéra se ale odehrála v Číně.

Při otevření nového showroomu v Pekingu předvedla britská automobilka Bentley speciální edici modelu Mulsanne. Název Diamond Jubilee je odkazem na výročí 60 let panování britské královny Alžběty II, která nastoupila na královský trůn v roce 1952.

Za úpravami této edice stojí divize Bentley Mulliner, která je s královskou rodinou spojena už od roku 1760 (tehdy jako nezávislý výrobce kočárů).

Základem je specifické barevné provedení. Červená, bílá a modrá jsou barvy britské vlajky a jejich různé odstíny tvoří vzorník nabízených laků a čalounění. Vizuální odlišnost od standardní specifikace obstarávají decentní linky na bocích a leštěných discích kol a také chromovaná maska chladiče.

V interiéru je příslušnost k jubilejní edici jednoznačná: na palubní desce, výklopných stolečcích ze zadní strany předních sedadel, na opěrkách hlavy a na speciálních polštářcích pro zadní pasažéry je zlatě vyvedené logo, které zobrazuje královský kočár.

Všechny úpravy jsou odvozeny od speciálu Bentley State Limousine, který automobilka postavila jako osobní vůz královny před deseti lety, u příležitosti 50. výročí její vlády v roce 2002.

Diskuze (4)
Avatar - Barrichello
23. 4. 2012 09:27
Ta maska je pěkná
a ty chromovaný sloupky taky :-)
Avatar - Pekelná Micinka
22. 4. 2012 20:23
Blue Danube
Až na ten jurskej design palubky je to nádhera.
Avatar - Pekelná Micinka
22. 4. 2012 20:23
Blue Danube
Až na ten jurskej design palubky je to nádhera.
22. 4. 2012 12:27
Vážená redakce
v nadpisu Vám chybí slovíčko LET.