Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley navrhlo interiér luxusní jachty. Aby jejímu majiteli ladil s vnitřkem auta

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Automobilka Bentley se zase jednou pustila do jiného oboru. Tentokrát pro jednoho zákazníka navrhla interiér luxusní jachty.

Důvod, proč spojila síly s výrobcem plavidel Contest Yachts, je velice prostý: jeden majitel Bentley Continental GT V8 si totiž přál, aby vnitřek jeho jachty, konkrétně 18 metrů dlouhého modelu Contest 59 CS, ladil s interiérem právě jeho luxusního kupé. Mimochodem, všimněte si, že i exteriéry obou strojů si jsou docela blízké, oběma dominuje tmavě modrá barva.

Ale pojďme se konečně podívat dovnitř. Protože interiéru Continentalu vládne kombinace červené, béžové a odstínů dřeva, najdeme stejný mix také na palubě jachty.

V případě auta se bavíme o červené kůži, kterou doplňuje kůže béžová. Zajímavým prvkem je prošívání s charakteristickým vzorem - každý kousek prý vyžaduje 712 stehů a na jeho vytvoření je potřeba speciální stroj. Kůži v Bentley doplňují dekory z ušlechtilého dřeva.

To pochopitelně najdeme také uvnitř jachty, ze dřeva podobného odstínu jako v autě jsou vyrobeny zejména kusy nábytku. Červenou barvu najdeme na sedačkách a na stropě v ložnici, béžové pak jsou ostatní kusy nábytku, nalezneme ji také na povlečení postele nebo na stěnách. A všimněte si, že na mnoha místech se objevuje i zmíněné speciální prošívání.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme