Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley připravuje čtyřdveřové kupé

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
V Crewe pracují na nové modelové řadě, která se má zařadit pod Mulsanne i Continental.

Luxusní britská automobilka Bentley má podle webu Auto Express pracovat na vývoji nového modelu, kterým by mělo být čtyřdveřové kupé. Šéf automobilky Bentley Franz-Josef Paefgen v Paříži zástupcům Auto Expressu údajně potvrdil, že firma chce představit třetí modelovou řadu.

Bentley v současnosti nabízí zcela novou luxusní čtyřdveřovou limuzínu Mulsanne. Vzhledem k tradičním postupům značky lze očekávat, že od ní bude odvozen velký kabriolet a kupé. V Paříži mělo premiéru modernizované kupé Continental GT a je tedy jen otázkou času kdy se s novou tváří představí kabriolet GTC a limuzína Flying Spur.

Na první pohled se tedy může zdát velmi nepravděpodobné, že by Bentley měl v plánu přípravu nové modelové řady, když má plné ruce práce s těmi stávajícími. Neoficiální informace v médiích, které více či méně potvrzují zástupci automobilky během oficiálních i neoficiálních setkání s motoristickými novináři, ovšem naznačují, že se jí brzy dočkáme.

V současnosti je za nejpravděpodobnější považován příchod třetí modelové řady, která se cenově zařadí pod Continental GT. Vzhledem k stále vzrůstající popularitě více dveřových kupé mezi výrobci prémiových a luxusních vozů se hovoří o novince s karoserií čtyřdveřového kupé.

Základem pro nový Bentley se má stát Audi A7, z nějž by mohla pocházet podlahová plošina nebo upravený skelet karoserie. Pod kapotou by měl pracovat nový vidlicový čtyřválec o objemu 4,0 litru, na jehož vývoji spolupracuje Bentley právě s Audi. Díky sdílení základních konstrukčních prvků s ingolstadtskými vozy by se mohla hmotnost novinky pohybovat okolo 1700 kg, což je výrazně méně než 2350 kg současného Continentalu GT.

Novinka má designem svých přední partií navazovat přímo na Mulsanne a modernizovaný Continental GT. Střecha vozu má mít splývavé linie podobně jako je tomu například u modelu Rapide značky Aston Martin. Ten by mohl být spolu s Porsche Panamera a Maserati Quattroporte jedním z konkurentů pro nový Bentley. Oproti novému Mercedesu CLS nebo Audi A7 má být novinka luxusnější.

Cena nového čtyřdveřového kupé z Crewe by se mohla pohybovat od 85.000 britských liber (zhruba 2.405.000,- Kč) směrem vzhůru.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Avatar - robertPLUS
21. 10. 2010 16:08
nee
Bentley za 2,4 mega?? to snad ne :-(
20. 10. 2010 21:35
Hmotnost
2 350 kg - to ma hadam cely podvozok, skelet aj karoseriu z olova? :no:
Aj tych 1 700 kg je dost, aj ked v ramci danej triedy je to velmi dobre...
Avatar - Litrico
20. 10. 2010 14:35
Vidlicový čtyřválec?
To hadam nie. Taka mala chybicka, alebo nie ?