Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley testuje plug-in hybridní Bentaygu na Nürburgringu. Pohání ji technika Porsche

Stanislav Kolman
Diskuze (5)
Po prvních špionážních snímcích byla Bentayga do zásuvky zachycena i na kameru. Očekává se, že premiérové hybridní Bentley dorazí na trh již příští rok.

Video se připravuje ...

Luxusní SUV Bentley Bentayga s plug-in hybridním pohonem je zpět. Po sérii prvních špionážních fotografií byl vůz tentokrát zachycen na Nürburgringu. Samozřejmě neočekáváme, že by snad vlastníci chtěli s tímto pohonem brázdit závodní okruhy. Získané poznatky se přesto hodí, jelikož britská společnost očekává pravidelný provoz ve vysokých rychlostech na dálnicích.

Bentayga je pro značku Bentley v mnoha ohledech revoluční. Vedle prodejních úspěchů je nutné vypíchnout i fakt, že půjde o první hybridní vůz v nabídce automobilky. Přitom úvodní záběry ukazují, že odlišit ji od standardních provedení se vznětovými a zážehovými motory nebude vůbec snadné.

Velkým tajemstvím britské společnosti zatím zůstává pohonné ústrojí. Možnosti jsou prakticky jen dvě, v obou případech jde o využití techniky Porsche. Tou první je hybridní systém modelu Cayenne, případně ústrojí Panamery 4 E-Hybrid. Druhá varianta se nám jeví pravděpodobnější, lze tedy očekávat i obdobné parametry: výkon kolem 340 kW a točivý moment 700 N.m.

Plug-in hybridní Panameru pohání soustava šestiválce s objemem 2,9 litru a elektromotoru s kapalinou chlazenými lithium-iontovými bateriemi pod podlahou. Připomeňme, že Porsche s touto specifikací urazí na jedno nabití až 51 kilometrů, obdobná vzdálenost se očekává i v případě Bentaygy.

Automobilka již dříve přislíbila, že hybridním pohonem bude osazena kompletní nabídka vozů. Bentayga bude v příštím roce první, ale ne jediná. V druhé polovině téhož roku totiž do zásuvky před vilou „zapíchnou“ majitelé i Continental GT.

Zdroj videa: Automotive Mike

Stanislav Kolman
Diskuze (5)
Avatar - praděda7
3. 11. 2017 17:43
Tohle
opravdu není Bentley potřeba.......... :-!
Avatar - Korendir
3. 11. 2017 13:56
Re: Drnca...
to je jasný:-)
Avatar - maxi!
3. 11. 2017 08:02
Re: Drnca...
ked mam moznost, tak sa s nim celkom rad drncam.... :-!
Avatar - Londonbridge
2. 11. 2017 19:11
Re: Drnca...
Nazov mal zniet takto: Bentley nam drnca po Nurburgringu...
Avatar - Uživatel_5340709
2. 11. 2017 18:14
Tak
bacha, aby se pod ní nepropadla zem. :-) :-) :-)